Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger

Auteur: redactie
Awards Events 9 januari 2024
Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger Top 3: Danielle Touwslager (2), Andy Hoogvliets (1) en Ferlyan Palimbong (3) (Fotografie: Graphicks)

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast van de burgerboetiek nog voller dan hij al was.

“Eigenlijk ben ik verbaasd”, zegt Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co over de winst. “De competitie zag er namelijk zeer sterk uit met veel nieuwe smaken. Maar de blijdschap overheerst, want winnen is winnen en winnen is leuk. Ik denk dat de verhoudingen in onze burger de doorslag hebben gegeven; van zoet tot zout en zuur. Het is een Spaanse burger dus daar hoort temperament bij in de vorm van een beetje pittigheid.”

Veelvraat Ter Marsch & Co was naar het NK Lekkerste Burger 2024 gekomen met La Fiesta de Carne, een burger met onder andere Spaanse Black Angus van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d'Espelette, custard van Manchego-kaas, Anadaluz-créme en een venkelsalade.

Perfecte combinatie

Over de smaken van de winnende burger was de jury het snel eens. “Ten eerste was de smaak van het vlees zelf erg goed. En de combinatie van alle ingrediënten werkte perfect, met een klein beetje pittigheid. De burger zag er ook nog eens prachtig uit – Instagrammable – en was handzaam."

Meerdere prijzen

Boetiek-burgerrestaurant Ter Marsch & Co, met locaties in Rotterdam en Amsterdam, is vaker actief op verschillende wedstrijdpodia in binnen- en buitenland. Tijdens het NK de Lekkerste hebben ze al verschillende prijzen gepakt, waaronder goud tijdens het NK Loaded Fries (Mitch Kramer) en het NK Lekkerste Burger (Rohini Atwaroe), beiden in 2020.

Italian Connection

Danielle Touwslager van Dammers Tap Schiphol (HMSHost) werd tweede tijdens het NK Lekkerste Burger 2024. Zij maakte de Italian Connection, een burger met onder andere gegrilde Pecorino, Amsterdamse uien relish en geroosterde paprika. "De burger zelf was erg lekker en superzacht, perfect gedraaid", vond de jury.

Verrassende smaken

Het brons was voor Ferlyan Palimbong. De eigenaar van het Spakenburgse Podomoro is al jaren van de partij en heeft inmiddels ook een volle prijzenkast. Zijn Asian Party Burger was opgebouwd op een brioche bun met onder andere cheddar, crispy bacon, spareribs met hoisin en sriracha, verse sjalot citroengras en kimchi. "Veel verrassende smaken", aldus de jury.   

Top 3

De volledige top 3 van het NK Lekkerste Burger 2024:

1: Andy Hoogvliets, Ter Marsch & Co Rotterdam
2: Danielle Touwslager, Dammers Tap Schiphol (HMSHost)
3: Ferlyan Palimbong, Podomoro Spakenburg

Jury NK Lekkerste Burger 2024

De jury van het NK Lekkerste Burger 2024 bestond uit Hans van Dijk (docent SVO vakopleiding food), Gertjan Kiers (vleesspecialist bij G en B vis en vlees) en Mark Klip van Liebherr.

Zes criteria

Aan het NK Lekkerste Burger 2024 deden negen deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.


Hygiëne en efficiency

Deelnemers worden tijdens de mise en place altijd beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de Hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.

Sponsoren

Het NK Lekkerste Burger is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden en wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Overig nieuws