Theemachine van Da Silva wint Overall Innovation Award 2010

11 januari 2010
Theemachine van Da Silva wint Overall Innovation Award 2010

"Ik ben eigenlijk meer een koffieleut", grapt Emidio da Silva als hij op het podium komt om de Innovation Award voor zijn theemachine in ontvangst te nemen. De jury besloot om de Overall Innovation Award 2010 uit te reiken aan Da Silva. Het ontwerp voor de theemachine is volgens juryvoorzitter Karel de Vos 'gewaagd, verrassend en innovatief'.

Het concept van Da Silva Beans & Leafs prees de jury ook omdat het 'zeer compleet is'. Zo bestaat het uit een theemachine die thee van verse blaadjes zet, een shop-in-shoplijn, servies, verpakkingen en displays. Thee wordt volgens De Vos steeds populairder, dus springt het product goed in op de trend.

*Jubileumaward*
Elke tien jaar wordt ook de Horecava Jubileumaward uitgereikt, maar dit jaar kon de jury niet kiezen. "We hebben hem door midden gezaagd", vertelt De Vos lachend. Op de achtergrond trekt beursmanager Joke van der Wijngaart de bokaal uit elkaar.Het ene deel van de award ging naar Biercarré uit Purmerend, zij wonnen in 2009 met een tapsysteem met bier uit dozen. De andere kant van de bokaal was voor Proeven van Kunst uit Breda, die in 2006 de winnaars waren. Voor dit project beschilderden kunstenaars onderborden die gasten vervolgens mee naar huis mochten nemen. "De winnaars moeten de award maar plat tegen de muur zetten, dan zie je er niks van", concludeerde de juryvoorzitter.

~Horecava Amsterdam, Sanny Visser~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/theemachine-van-da-silva-wint-overall-innovation-award-2010/

Overig nieuws