Uit eten in Europa: dit ben je kwijt aan een driegangendiner voor 2 personen per land

Auteur: Redactie
Internationaal 11 juli 2024
Uit eten in Europa: dit ben je kwijt aan een driegangendiner voor 2 personen per land

De zomervakantie is begonnen, en als horecaondernemer is het belangrijk om te weten hoe jouw prijzen zich verhouden tot die van concurrenten in andere landen. Daarom zijn de prijsdata van restaurants in Europa onder de loep genomen. Ontdek in welke landen uit eten gaan voordelig is en hoe jij jouw zaak aantrekkelijker kunt maken voor prijsbewuste vakantiegangers.

Er is gekeken naar de prijs van een driegangendiner voor twee personen door Europa heen in een gemiddeld restaurant, en dan het gemiddelde per land. Het gemiddelde ligt op 56 euro.

Enkele conclusies:

  • Zwitserland is ruim 2x duurder dan het Europese gemiddelde.
  • Portugal, Spanje en Griekenland zijn voordelige bestemmingen voor restaurants.
  • Duitsland en Frankrijk zijn aanzienlijk goedkoper dan België en Nederland.
  • Noordwest Europa is aanzienlijk duurder dan Oost en Zuid-Europa.

 

 

Zwitserland het duurst

Waar je in Europa voor een biertje het meest kwijt bent in Noorwegen, betaal je voor een driegangenmenu dan weer het meest in Zwitserland. Verder vind je in de top tien duurste landen onder meer Denemarken, Ierland, België, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Finland.

Kijk je naar goedkope landen om eens lekker uit eten te gaan dan kom je in heel andere contreien terecht. Niet geheel verrassend komt Oost-Europa en de Balkan vaak naar voren in dit rijtje. Het goedkoopste is Noord-Macedonië met een prijs van 24 euro.

Wanneer er wordt gekeken naar de populaire vakantiebestemmingen die voordelig zijn om uit eten te gaan, springen Portugal, Spanje en Griekenland er positief uit. In Portugal ben je zodoende slechts 20 euro per persoon kwijt. 

Prijzen per stad in Europa

Natuurlijk verschillen de gemiddelde landelijke prijzen behoorlijk per stad, zo zijn de grote steden vaak duurder dan het landelijk gemiddelde. In Zurich en Geneve ben je al snel meer dan 123 euro kwijt. In Kopenhagen 107 en in Amsterdam 87 euro. 

Voordelige steden in Europa

Er is ook een overzicht van steden die voordelig zijn. Onder andere Skopje is voordelig en in onder meer Valencia, Lissabon en Athene ben je ongeveer 50 euro kwijt voor twee personen. In Porto kun je terecht voor 44,50. En in Barcelona, Madrid en onder meer Keulen ben je 60 euro kwijt voor een diner-a-deux.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws