Van 't Spit breidt menukaart uit

Auteur: Roy Spijker
24 oktober 2017
Van 't Spit breidt menukaart uit

Voor een verse, heerlijk gemarineerde kip van het spit moet je in Rotterdam bij Van ‘t Spit aan de Oostzeedijk 272 in Rotterdam-Kralingen zijn. Maar dat niet alleen, het grillrestaurant heeft haar menukaart uitgebreid met kipsaté, ribs, grillburgers en braadworsten. Speciaal voor de nieuwe gerechten van de grill heeft Van ‘t Spit zelfgemaakte sauzen gemaakt. Dat maakt de grillgerechten nóg lekkerder, maar kom dat vooral zelf ervaren. En vergeet ook niet de huisgemaakte venkellikeur te proeven!

Van ‘t Spit heeft haar menukaart uitgebreid met maar liefst vier nieuwe gerechten. Zo biedt Van ‘t Spit nu ook kipsaté gemaakt van kippendijen van de kippen van Van ‘t Spit. De saté is van heerlijk mals, sappig kippenvlees en wordt geserveerd met satésaus, gebakken uitjes en atjar. Liever iets anders dan kip? Van ‘t Spit heeft nu ook ribs, burgers en worst op de kaart staan. Net als de kip wordt ook de rib ingelakt met een rokerige tikkeltje pittige marinade.

Burgers en worsten
De burgers worden gemaakt van 100% angus beef. Dit is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit en is heerlijk mals van smaak. De burger (200 gram) wordt op een warm briochebroodje met gerijpte cheddar kaas, uienchutney, sla en zelfgemaakte burgersaus geserveerd. Meer trek in een worst van de grill? Laaf je aan de heerlijke braadworsten met tijm en nootmuskaat die geserveerd worden met brood en milde huisgemaakte mosterdcurrysaus.

Verantwoorde kippen
Natuurlijk blijven de verantwoorde kippen van Van ‘t Spit het pareltje van de zaak. De kippen krijgen 100% plantaardige granen, krijgen geen groeibevorderaars toegediend en zijn vrij van antibiotica. De kippen komen van een boer in Brabant waar ze opgroeien in ruime stallen.

Marinade
Wat de kippen nóg lekkerder maakt is het feit dat ze eerst maar liefst 24 uur in de zelfgemaakte marinade hebben gelegen voordat ze aan het spit goudbruin worden gedraaid door de zogeheten Spitmaster. Voordat ze aan het spit gaan, worden ze nogmaals afgelakt met deze onweerstaanbaar lekkere marinade waar maar liefst 30 kruiden en specerijen in zitten. 

Eigen sauzen
Van ‘t Spit maakt al haar sauzen zelf. Van de appelmoes tot de mayonaise met een vleugje citroen en knoflook. Ook voor de nieuwe gerechten is Van ‘t Spit opnieuw de keuken ingedoken voor nieuwe sauzen met als resultaat een overheerlijke burgersaus, ligt pittige satésaus, een kruidige knoflooksaus voor over de ribs en een mosterdcurrysaus over de worst.

Spitmaster
De huisgemaakte producten zijn belangrijk voor de smaaksensatie, maar nog veel belangrijker voor de perfecte smaak zijn de Spitmasters die maandenlang in training zijn geweest om de perfecte kip, saté, rib, burger en worst te kunnen grillen. Overigens wordt de grill perfect op maat gemaakt in Engeland. De gerechten worden gegrilld op houtskool. Deze Cubaanse houtskolen zijn speciaal voor Van ‘t Spit geselecteerd en zorgen voor een rokerige barbecue smaak en de juiste temperatuur op de grill. Hierdoor krijgen de kippen een egale bruine huid en is de smaak optimaal.

Achtergrond
Van ‘t Spit is een idee van de vier vrienden Tijn Verstappen, Marius Haverkamp, Roger Peetoom en Edwin de Koeyer en ontstond in 2013. Na een jaar lang testdraaien in de tuin van Edwin en verschillende marinades te hebben gemaakt en getest openden de vrienden in 2014 de allereerste Van ‘t Spit vestiging in Amsterdam-West. Hierna volgden zaken in de Pijp in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Breda. Alle vestigingen kenmerken zich door de typische Amerikaanse inrichting met veel hout en staalwerk. Met uitzondering van Amsterdam ligt in alle vestigingen nu de nieuwe menukaart.
 

Overig nieuws