Vandaag zamelt voor 2.550 gezinnen eten in

22 juni 2010
Vandaag zamelt voor 2.550 gezinnen eten in

Het pas geopende Restaurant Vandaag in restaurantcomplex The Foodspot langs de A2 bij Utrecht heeft voor 2.550 gezinnen eten en drinken ingezameld. Tijdens de actie werd alles wat maar in het restaurant werd gegeten en gedronken door Vandaag verdubbeld ten bate van Voedselbanken Nederland. De voedselbankactie liep precies een week. Het restaurant gaat nog bekijken of er in de toekomst nieuwe acties op touw kunnen worden gezet om noodlijdende gezinnen te helpen.

*Steuntje*
De actie is opgezet door ondernemersechtpaar Jim en Michelle Xu. Met de opening van hun droomrestaurant Vandaag, nu een maandje geleden, wilden zij in plaats van dure marketingcampagnes liever De Voedselbank helpen. Samen met hun honderden gasten per dag kunnen ze nu vele gezinnen in financieel zwaar weer een extra steuntje in de rug geven. "Wat ons is gegund willen we graag met anderen delen. Natuurlijk met onze gasten, maar het liefst ook met hen die het momenteel wat moeilijker hebben," aldus eigenaresse Michelle Xu.


~Jim en Michelle Xu samen met Sjaak en Clara Sies~

Samen met Voedselbank-initiatiefnemers Sjaak en Clara Sies wordt overlegd hoe de grote opbrengst van de actie het beste overgedragen kan worden. "Oesters worden bij Vandaag veel gegeten, maar zijn niet het meest handige product voor onze voedselpakketten," aldus Clara Sies, "samen gaan we kijken hoe we de totale opbrengst om kunnen zetten naar meer gangbare etenswaren die het liefst ook wat langer houdbaar zijn. Daar helpen we onze mensen ook het meeste mee!"

~Frank Lindner~

Overig nieuws