Villa Ruimzicht zoekt chef in New York

14 juni 2010
Villa Ruimzicht zoekt chef in New York

Groot denken is Kees Hensen en Dennis Kaal, de compagnons die drie jaar terug begonnen met Hotel Villa Ruimzicht, niet vreemd. Vandaar dat Hensen in juni de oceaan overstak. Op jacht naar een topkok in New York die de vacature van chef-kok in het Doetinchemse hotel-restaurant moet invullen. Het wordt geen jacht op goed geluk want de contacten met de beoogde kok, Jonathan Haffmans, dateren al van twaalf jaar terug.

*Carrière in New York*
Hensen werkte in die periode zelf in Florida en regelde een visum voor de uit Elst afkomstige Haffmans die tijdens een stage op Aruba kennis had gekregen aan een Amerikaanse. Dankzij het visum kon Haffmans samenwonen met zijn vriendin in de Verenigde Staten en maakte daarop snel culinair carrière in de Big Apple. Met deze Haffmans heeft Hensen na aankomst in New York een afspraak op het dakterras van het Peninsula Hotel.

*Mike Vrijdag naar strandbad*
In maart 2011 gaat Mike Vrijdag, de huidige chef-kok van Hotel Villa Ruimzicht, naar Winterswijk om daar de keuken van het paviljoen bij het strandbad, een project van Hensen en Kaal, te bestieren. Toen bekend werd dat Vrijdag naar Winterswijk zou gaan, begon de zoektocht voor een opvolger van de keuken van Ruimzicht.


~Frank Lindner~

Overig nieuws