Wim Klerks wint 50e Gouden Koksmuts

11 januari 2010
Wim Klerks wint 50e Gouden Koksmuts

"Mijn papa heeft heel veel geld gewonnen", roept Femke Klerks (7) blij. Ze pakt de cheque van duizend euro en wil het liefst dat hij nu 'al het speelgoed van de wereld' voor haar koopt. Wim Klerks, chef-kok van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek is de winnaar van de vijftigste editie van De Gouden Koksmuts 2010. "Ik had het stiekem wel een beetje verwacht", geeft Klerks toe.

*Mooie opsteker*
De koks die zich hebben aangemeld voor de wedstrijd hadden de opdracht om met een aantal vaste ingrediënten een amuse en driegangenmenu te maken. Klerks deed dit met de meeste creativiteit en vindingrijkheid. "Ik ben natuurlijk heel blij", vertelt Klerks terwijl zijn vier kinderen om hem heen springen. Voor Klerks is wedstrijdkoken niets nieuws. "Dit is alvast een mooie opsteker voor de Wereldkampioenschappen Chef-koks in Chili."


~Wim Klerks krijgt de Gouden Koksmuts uit handen van juryvoorzitter Wynand Vogel~

*Motivatie*
Ondanks dat de ervaren chef het een beetje had verwacht, is hij toch verheugd met deze 'historische prijs'. "Door deze wedstrijd werd ik vroeger gemotiveerd om mee te gaan doen aan kookwedstrijden."*50 jaar wedstrijdkoken in boekvorm*
Ter gelegenheid van de 50e editie van de Gouden, en voorheen Zilveren Koksmuts, presenteerde partner van de kookwedstrijd Nestlé Professional een boek met alle recepten, tips en wetenswaardigheden uit 50 jaar wedstrijdkoken om de gerenommeerde Gouden Koksmuts.

~Horecava Amsterdam, Sanny Visser~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/wim-klerks-wint-50e-gouden-koksmuts/

Overig nieuws