Landgoed Wolfslaar krijgt bistro

1 april 2010
Landgoed Wolfslaar krijgt bistro

Landgoed Wolfslaar bij Breda wil nog dit jaar verbouwen en uitbreiden, om naast het restaurant ook een bistro te exploiteren. Volgens woordvoerster Henrieke Nagelhoud zijn de vergunningen binnen en is het wachten op een handtekening van de gemeente Breda, eigenaar van het monumentale landhuis waar de horecagelegenheid in zit. Het idee is volgens haar niet ontstaan door de crisis. "Nee hoor, dit plan speelt al heel lang. We zijn al een jaar of vier bezig met het verkrijgen van de vergunningen. Wel zijn we al begonnen met het restaurant laagdrempeliger te maken. Daar is behoefte aan. Er is een markt voor genieten in Wolfslaar, maar tegen een lager prijsniveau." In de bistro gaat een driegangendiner ongeveer 35 euro kosten.

*Wijnkelder onder restaurant*
Het plan behelst een bistro met een aparte ingang en een eigen keuken en kok. De bistro komt in het achterste deel van het restaurant. Op de plaats van het terras moet een glazen uitbouw komen, voor het à-la-cartegedeelte. Onder het restaurant is een wijnkelder gepland.

*Lonterman aangetrokken als maître-sommelier*
Wolfslaar maakte deze week ook bekend dat Lennaert Lonterman is aangetrokken als maître-sommelier. Hij komt van Het Middenhuis in Teteringen en werkte tien jaar bij De Zwaan in Etten-Leur, dat Wolfslaar voorging met een bistro.


~Frank Lindner~

Overig nieuws