Hoofdinspecteur Wynand Vogel van restaurantgids Lekker is eind april geridderd. Vogel krijgt een lintje in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse gastronomie. Vogel was chef-kok bij Dikker & Thijs en Hotel Okura. Hierna runde hij twee toprestaurants, Sancerre en Les Quatre Canetons. Daarnaast is hij medeoprichter van de titel SVH Meesterkok. Als SVH gilde-aanvoeder heeft Wynand Vogel talloze koks opgeleid, onder meer Cees Helder, Onno Kokmeijer en Guido Robert die op hun beurt weer beroemde sterrenkoks zijn geworden. Hij won verschillende prestigieuze culinaire wedstrijden en zet zich belangeloos in voor culinair advies in internationale kringen.
*Nog gelukkiger*
ÂIk ben trots en ongelooflijk blij met deze waardering, reageert Vogel. ÂNu ga ik nóg gelukkiger dan ik al was door als trainer van het Nationale Jeugdteam voor het kampioenschap koken en met mijn inspecties voor restaurantgids Lekker.Â
~Frank Lindner~
Wynand Vogel geridderd
3 mei 2010