Yessica Duque toont culinaire fotografie bij Rijksmuseum Muiderslot

Auteur: Redactie
Food Events 11 juli 2023
Yessica Duque toont culinaire fotografie bij Rijksmuseum Muiderslot Yessica Duque (gefotografeerd door Maaike Faas) en 'Compositie zomerfruit' (door Yessica Duque)

Van 9 september t/m 12 november 2023 staat Rijksmuseum Muiderslot in het teken van eten, recepten en fotografie. Yessica Duque, foodfotograaf, foodstylist én kok is in deze periode te gast met de tentoonstelling 'Kleuren en smaken onthuld'. Haar werk kan je zien als hedendaagse tegenhangers van de 17e-eeuwse stillevens in de collectie van het Muiderslot.

"Voor mij is fotografie, vooral culinaire fotografie, zoveel meer dan alleen het vastleggen van heerlijke gerechten. Het is als reizen door eten, contact maken met mensen uit verschillende culturen en nieuwe werelden van smaken en culinaire tradities ontdekken. Het is een kunstvorm waarmee ik kan onderzoeken en experimenteren, terwijl ik tegelijkertijd mijn ervaringen met anderen kan delen door middel van mijn foto's”, aldus Yessica Duque.

Elk werk vertelt een eigen verhaal. In de middeleeuwen was er al sprake van een wereldkeuken. Toen maakte Europa onder andere kennis met nieuwe Arabische ingrediënten en kooktechnieken. Eeuwenlang is in de slotkeuken voedsel uit de kasteeltuinen verwerkt. In het werk van Yessica is de mix van invloeden uit verschillende wereldkeukens een leidraad.

'Cactus fruit' - Yessica Duque

Over Yessica Duque

Fotograaf Yessica Duque woont sinds 2008 in Nederland en is sinds 2016 gespecialiseerd in foodfotografie en foodstyling. Ze houdt ervan om te experimenteren met verschillende stijlen, licht, elementen, sfeer en compositie.

Haar expertise in foodfotografie wordt zeer gewaardeerd door Le Cordon Bleu Paris en Leiths School of Food and Wine in Londen. Foodstyling doet ze onder andere voor Media at ICC - The International Culinary Center New York. In 2019 is haar werk vertoond op het scherm en gepubliceerd in de catalogus van The Food Photo Festival in Vejle, Denemarken. Yessica stond tijdens de Foodelia Awards in 2019 in de top tien van Best Food Photographer of the Year. In 2021 maakte ze deel uit van de finalistententoonstelling bij Royal Photographic Society Gallery Pink Lady Food Photographer of the Year 2021, Bristol UK en ze was winnaar bij IACP Internationale vereniging van culinaire professionals Awards 2021, in Birmingham, Alabama USA.

Avocado wonderland - Yessica Duque

Naast de presentatie zijn er activiteiten rond fotografie, eten en recepten. Zoals historische tastings door de kasteelkok, een pruimenfestival, een workshop foodfotografie en interactieve tours.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws