De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen met...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
De bekendmaking van de Michelinsterren in MECC Maastricht op maandag gaf bij veel restaurants aanleiding tot feest. Net als ieder jaar zijn er echter...
Sterrenchef Edwin Vinke zet een stap terug en draagt het restaurant De Kromme Watergang over aan zijn zoon, Tom Vinke. Tom, die al ruim acht jaar in d...
La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
Op maandag 13 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 20 awards, werd...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Elf toprestaurants in Nederland zijn zojuist onderscheiden met een prestigieuze Restaurant Award, de enige prijs die volledig wordt toegekend vanuit h...
Op zaterdag kun je in het centrum van Utrecht een lange rij aantreffen voor het brood en gebak van familiebedrijf Bond en Smolders. Het zelfontwikkeld...
De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninks...
Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...
Halverwege het interview pakt chef-kok Thomas van Santvoort de zwarte kaars op tafel vast, die naar zijn mening waarschijnlijk niet recht genoeg in de...
In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haa...
Restaurant De Kromme Watergang is de winnaar van de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018. Chef-kok Edwin Vinke (2 Michelinsterren) ontving sam...
De Nederlandse economie zit in de lift. Heerlijk.nl, het grootste online platform voor toprestaurants, voegt tijdens haar actieweek daarom een extra g...
De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Neder...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het B...
Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang d...
Goes heeft er sinds 2 januari 2018 een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen...
De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire l...
Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart 2018 vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met d...
Gisteren heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de vijfde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgev...
Op maandag 11 september zal in Brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse voor de vijfde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oesterstek...
Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de be...
De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarl...
Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten...
Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle staat op de vijfde plaats in de lijst van beste Restaurants van Europa. De lijst is samengesteld door Opinionat...
De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehoud...
De HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 26 mei tot en met 4 juni 2017 verspreid over het hele land. Tijdens deze periode kunnen consumenten voor een ste...
Zes Nederlandse sterrenchefs gaan van 21 tot en met 25 oktober een exclusieve culinaire ervaring presenteren op de Malediven. De Chefs zullen drie kee...
Restaurant De Librije mag zich weer 'Het Beste Restaurant van Nederland' noemen. Het sterrenrestaurant won de prijs tijdens de Resta...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het...