Op dinsdag 24 september streden vier teams uit Nederland en België tijdens Gastvrij Rotterdam om de winst van de prestigieuze Green Chefs Hat. De...
Het Gastronomisch Gilde en We’re Smart hebben drie wildcards uitgedeeld voor de finale van de Green Chefs Hat tijdens Gastvrij Rotterdam. De o...
Op 10 januari was tweede editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op HORECAVA. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van pure plant koken....
Speciaal voor chefs die zich verder willen ontwikkelen in hun vak organiseert Sligro ‘Chef Special’. Tijdens dit compleet verzorgde eendaa...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Goedemorgen, Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2022 gepresenteerd. Via dit liveblog houdt de r...
We’re Smart® World onthult op 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van Chef René Mathieu...
Nieuw dit jaar is de groene Michelinster. De groene sterren zijn iets nieuws en hebben als doel restaurants uit te lichten die zich op een bijzondere...
Bier en spijscombinaties worden in de horeca te weinig toegepast. Zonde, vindt internationaal biersommelier, zytholoog en bierprofessor Fiona de Lange...
Sterrenchef Luc Kusters van Restaurant Bolenius heeft een doel. Nederland moet uit de schaduw stappen en een plek opeisen op het mondiale culinaire to...
De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groen...
Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel v...
Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Re...
BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse ee...
Op zondag 17 februari 2019 stonden 24 topchefs, bartenders en BN’ers paraat om 400 gasten verspreid over 24 uur te voorzien van een 9-gangen din...
24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriet...
Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 to...
Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een...
Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de bro...
Vakschool Rijn IJssel in Wageningen organiseerde eergisteren de Food Professional Day. Het thema was dit jaar groenten, aardappelen en peulvruchten....
Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van Dutch...
In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdig...
Leermeester-souschef Lars Drost en zijn leerling Arief Wijnhard van Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam hebben op dinsdag 13 januari het Gouden Koksme...
Op een laag dak direct naast restaurant Bolenius in Amsterdam geen dakpannen maar sla, aardperen en andere gewassen. Gekweekt om de kwaliteit van de g...
Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier...
Dutch Cuisine is officieel gepresenteerd door Koksgilde Nederland. Dutch Cuisine is een movement. Een beweging die het nieuwe Nederlandse koken verteg...
Maandag 13 januari presenteert het Koksgilde tijdens de Horecava in Amsterdam RAI het nieuwe initiatief Dutch Cuisine. Met deze stap wil het Koksgil...
Het als duurzaam bekend staande restaurant Bolenius doet deze status eer aan. Voor de zomersluiting wordt de koelkast leeg gekookt. Gasten die op 9 au...
Restaurant Bolenius in Amsterdam is de winnaar van de DAM Prijs stadsdeel Zuid. Het restaurant maakt zich sinds 2012 op een duurzame manier sterk voor...
Op de Horecava is de eerste Gouden Green Key voor restaurants uitgereikt. Bolenius restaurant ontving het keurmerk als beloning voor hun inspanningen...
Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diver...
Chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen van Bolenius Restaurant in Amsterdam zijn door SVH Meesterkok Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH...
Robert Kranenborg kruipt op 17 maart tijdens een speciale avond in restaurant "Bolenius":http://www.bolenius-restaurant.nl/ in Amsterdam achter de kac...
Het tweede GildenEvent was dit jaar weer een groot succes. De organisatie van het jaarlijkse inspiratietheater van het Koksgilde, het Gastvrijheidsgil...
De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheve...
Nadat eind augustus de deelnemende restaurants aan culinair festival Taste of Amsterdam bekend werden gemaakt. Is nu ook de line-up van de topchefs co...
Zondag 17 april hebben een aantal topchefs van Nederland de handen ineen geslagen om voor de actie Alpe dÂHuZes een diner van zeven gangen te servere...
Zeven topkoks maken op 17 april aanstaande samen een benefietdiner waarvan de opbrengst naar de actie Alpe dHuZes van KWF gaat. Paul Fagel, Rogér Ras...