Je hebt gezocht op: RCE

Charlotte Mauritz: Waar ego’s verdwijnen en smaak overblijft
17 oktober 2025Nieuws

Charlotte Mauritz: Waar ego’s verdwijnen en smaak overblijft

Er zijn momenten in de horeca die je niet plant, maar die gewoon moeten gebeuren. Niet omdat er ruimte in de agenda is, maar omdat het gevoel klopt. Z...

Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
1 oktober 2025Nieuws

Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...

Gyojasang brengt Korean BBQ naar Rotterdam
1 oktober 2025Nieuws

Gyojasang brengt Korean BBQ naar Rotterdam

Na Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Barcelona is Rotterdam nu ook een vestiging rijker: Gyojasang Korean BBQ. Aan de Mauritsweg 6 is onlangs de nieuws...

The Seafood Bar en Ken Sushi openen nieuwe culinaire nightlife-bestemming in de Beurs van Berlage
26 september 2025Nieuws

The Seafood Bar en Ken Sushi openen nieuwe culinaire nightlife-bestemming in de Beurs van Berlage

Fleur en Pepijn de Visscher, mede-eigenaren van The Seafood Bar, en Ken Srisangkhan, eigenaar en chef van het gelijknamige Ken Sushi, openen eind 2025...

Doe mee met de monitor: help digitaliseringskansen voor restaurants in kaart te brengen
25 september 2025Nieuws

Doe mee met de monitor: help digitaliseringskansen voor restaurants in kaart te brengen

Als je een restaurant runt, heb je je handen vol aan het zorgen voor een optimale gastvrijheid, kwaliteit en beleving. Maar achter de schermen speelt...

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
25 september 2025Nieuws

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025
22 september 2025Nieuws

CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025

De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de m...

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
19 september 2025Nieuws

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk

De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...

Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Maeve in Utrecht
19 september 2025Nieuws

Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Maeve in Utrecht

Na een succesvolle start van Maeve kijken eigenaars Tommy Janssen en Vera Voorend met veel vertrouwen naar de toekomst. Met een verbouwing en volledig...

[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie
16 september 2025Nieuws

[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie

Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour b...

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
16 september 2025Nieuws

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók

Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
12 september 2025Nieuws

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees

Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Elke euro logies levert 3,50 euro extra op in de omgeving
11 september 2025Nieuws

Elke euro logies levert 3,50 euro extra op in de omgeving

De discussie over het btw-tarief op logies is nog niet beslecht. Op 9 september stemde de Tweede Kamer over een motie om het huidige lage tarief op 9...

Heineken Hoek krijgt nieuw bistroconcept
9 september 2025Nieuws

Heineken Hoek krijgt nieuw bistroconcept

Heineken Hoek slaat een nieuwe koers in. Het voormalige steakhouse op de eerste verdieping maakt plaats voor een huiskamerbistro voor iedereen. Heinek...

Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo
2 september 2025Nieuws

Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo

Voor 42 procent van de Nederlandse consumenten voelt het geven van fooi bij restaurants niet als een vrijblijvende keuze. Vooral jongeren (18-24 jaar)...

De komende weken richten wij de spotlights op betalen
26 augustus 2025Nieuws

De komende weken richten wij de spotlights op betalen

In onze spotlightweken over betalen duiken we in de wereld achter transacties, prijzen en betaalgedrag in de horeca. Van slimme onderhandelingstips to...

Deze type bieren lenen zich het best voor alcoholvrij
19 augustus 2025Nieuws

Deze type bieren lenen zich het best voor alcoholvrij

Alcoholvrij bier, een product dat haast niet kan ontbreken op de drankkaart. Een ‘gewoon’ alcoholvrije pilsener of een smaakvolle IPA, ide...

Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire
14 augustus 2025Nieuws

Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire

Eind juli vond op Curaçao en Bonaire een driedaags culinair evenement plaats ter ere van de onlangs overleden chef Jonnie Boer. Op drie verschi...

Stephan Nijst treedt toe tot bestuur Bocuse d'Or Nederland
6 augustus 2025Nieuws

Stephan Nijst treedt toe tot bestuur Bocuse d'Or Nederland

Bocuse d’Or Nederland verwelkomt Stephan Nijst als nieuw bestuurslid. Met zijn achtergrond als oud-deelnemer aan de Bocuse d’Or en ja...

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca
31 juli 2025Nieuws

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca

Na een van de meest ambitieuze gebiedsontwikkelingen in de binnenstad is het Stadhuisplein in Rotterdam terug van weggeweest. Frisser en veelzijdiger...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
22 juli 2025Nieuws

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek

In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”
18 juli 2025Nieuws

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”

In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
8 juli 2025Nieuws

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd

Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
8 juli 2025Nieuws

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025
20 juni 2025Nieuws

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025

De wereld van de gastronomie kwam donderdagavond 19 juni 2025 samen in de stad Turijn om The World's 50 Best Restaurants 2025 te erkennen, waarbij Mai...

Nespresso benoemt Saskia van Wees tot commercieel directeur B2B
13 juni 2025Nieuws

Nespresso benoemt Saskia van Wees tot commercieel directeur B2B

Nespresso heeft Saskia van Wees benoemd als Commercieel Directeur B2B. In deze rol geeft zij leiding aan de B2B-divisie van Nespresso Nederl...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
5 juni 2025Nieuws

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer

Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Sterrenrestaurant Flicka stopt eind 2025: "Niet omdat het moet, maar omdat het tijd is"
28 mei 2025Nieuws

Sterrenrestaurant Flicka stopt eind 2025: "Niet omdat het moet, maar omdat het tijd is"

Eind 2025 sluiten Thomas van Santvoort en Merlijn van den Bosch permanent de deuren van hun restaurant in Kerkdriel. Dat maakten ze op woensdagochtend...

Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
26 mei 2025Nieuws

Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group

Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...

Horecakoppel van Inter Scaldes neemt pand De Lindehof** over
23 mei 2025Nieuws

Horecakoppel van Inter Scaldes neemt pand De Lindehof** over

In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang restaurant De Lindehof** gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair h...

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging
16 mei 2025Nieuws

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging

Vandaag opent Gyojasang haar eerste Nederlandse vestiging aan de Amstelstraat in Amsterdam, op de locatie waar voorheen Wagamama zat. Dit concept, dat...

Social media als marketingtool: een handige gids voor ondernemers
13 mei 2025Nieuws

Social media als marketingtool: een handige gids voor ondernemers

Traditionele marketing vereist veel tijd, geld en moeite, zoals advertenties in kranten, folders en mond-tot-mondreclame, met vaak een lokaal en beper...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

Kopke viert 12,5 jaar koning Willem-Alexander met eerbetoon
22 april 2025Nieuws

Kopke viert 12,5 jaar koning Willem-Alexander met eerbetoon

Koningsdag 2025 krijgt een extra feestelijk tintje; het is dit jaar het koperen jubileum van koning Willem-Alexander. Op 30 oktober is het precies 12,...

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE
18 april 2025Nieuws

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE

Vanaf 14 juni opent op de Scheveningse boulevard in Paviljoen Noordboulevard een nieuw multi-functioneel horecaconcept: EVE. Het futuristische pand, e...

De rek is eruit: tijd voor echte samenwerking in de horeca
17 april 2025Nieuws

De rek is eruit: tijd voor echte samenwerking in de horeca

Onlangs was ik aanwezig bij de inspiratie dag van de Foodservice Homies van Mehmet Eser. We werden ondergedompeld in de ‘Horeca Druk’, geb...

Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025
15 april 2025Nieuws

Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025

Maandag 14 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. De elfde editie van...

Restaurant De Dikke van Dale behaalt als 800e bedrijf in Nederland het Green Key certificaat
15 april 2025Nieuws

Restaurant De Dikke van Dale behaalt als 800e bedrijf in Nederland het Green Key certificaat

Op 14 april 2025 ontving restaurant De Dikke van Dale uit Leeuwarden het Green Key-certificaat uit handen van wethouder Abel Reitsma van de gemeente L...

Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening
10 april 2025Nieuws

Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening

Nu de zon zich weer vaker laat zien, maken horecaondernemers zich op voor een druk terrasseizoen. Nederlanders kunnen niet wachten om buiten te geniet...

Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**
27 maart 2025Nieuws

Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**

De fine dining sector stelt hoge eisen aan personeel. Achter de schermen worden restaurants geconfronteerd met voortdurende operationele en financi&eu...