Met 97,5 procent scoort De Librije*** het hoogste van Nederland in de La Liste, een Franse ranglijst dat elk jaar de 1000 beste restaurants ter wereld...
De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...
De ontknoping van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) nadert zijn hoogtepunt. Op 4 november 2024 wordt bekend wie van de t...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de vijfde jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijden...
Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...
Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de ee...
Op vrijdag 19 april is Franke Osinga (33), keukenchef van Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Os...
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deeln...
Maandag zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019...
Op 17 maart is Cindy Borger, mede-eigenaar en maître bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meest...
Na jarenlang wachten staat de eerstvolgende editie van Talent van de Toekomst eindelijk weer op de planning. Op maandag 15 april 2024 strijden in Miel...
Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...
La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...
Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d'Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven chefs nemen plaats aan de vak...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Boerenzoon Martin Kruithof is door Gault&Millau verkozen tot Ambachtsman van het Jaar. In zijn restaurant De Lindenhof in het Overijsselse Giethoo...
Op maandag 13 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 20 awards, werd...
Op 24 & 25 oktober liep de hitte op in de keuken van S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. Vijftien jonge koks streden in de Noor...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Wie bepaalt de toekomst van gastronomie? S.Pellegrino gaat met een jury van gerenommeerde chefs op zoek naar het antwoord. De S.Pellegrino Young Chef...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Welkom in ons liveblog over de bekendmaking van de Michelinsterren. Het was een bijzonder jaar, waarbij gegevens over de restaurants die nieuwe sterre...
Op donderdag 12 maart jl. is Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet in Schoorl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH&...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Michelin Gids Nederland bekend. De acht restaurants die een ster krijgen, bewijzen nogmaals...
Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar...
Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale...
Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Ma...
Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit...
Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster...
Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier da...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het B...
Tijdens de twaalfde Gault&Millau Awards, maandag 6 november in de Utrechtse Jaarbeurs is Jarno Eggen, chefkok van De Groene Lantaarn in Zuidwolde,...
Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse...
Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9...
Zes Nederlandse sterrenchefs gaan van 21 tot en met 25 oktober een exclusieve culinaire ervaring presenteren op de Malediven. De Chefs zullen drie kee...