Je hebt gezocht op: horecaondernemer

Aziatische horeca stapt naar de rechter
Een coalitie van belangenorganisaties uit de Aziatische horecasector, samen met diverse horecaondernemers, spant een rechtszaak aan tegen het Minister...

Horeca Ontwikkel Platform 1 april van start, wat betekent dit voor jou als horecaondernemer?
Op 1 april 2025 gaat het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) van start. HOP is een initiatief van sociale partners Koninklijke Horeca Nederland (KHN), CNV...

High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...

Iced vs. warm: welke koffie en thee passen bij jouw horecazaak?
Koffie en thee zijn onmisbare dranken in de horeca. Maar kiest de gast voor de klassieke warmte van een vers gezette kop, of voor de verfrissende sens...

Investeren in... interieur
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...
Overleven in de horeca: prijsstijgingen, klantverlies en slimme oplossingen
De horeca boekte in 2024 een op het oog prima omzetstijging van 5,4 procent, maar de kosten stegen helaas nog veel sneller. Bovendien is de omzetgroei...

Supper brengt restaurantconcept Dine & Dance naar verschillende locaties in eigen land
Supper brengt dit voorjaar voor het eerst haar restaurantconcept Dine & Dance naar verschillende locaties in eigen land. Dit vernieuwende concept...

CBS: Omzet horeca groeit in vierde kwartaal met bijna 7 procent
De omzet van de horeca groeide in het vierde kwartaal van 2024 met 6,6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?
De afgelopen jaren werden alcoholvrije dranken steeds populairder en ook het assortiment groeide als kool. Van 0,0-bieren tot complexe cocktails, het...

Investeren in... tosti-ijzers
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

2025: Het jaar van de terugkerende gast
Veel faillissementen, stijgende kosten, marges die onder druk staan en consumenten die minder te besteden hebben. Gasten zijn in 2025 nog kritischer o...

Hoe verhoog je de marges op alcoholvrije dranken?
Er zijn steeds meer gasten die kiezen voor alcoholvrije dranken. Of het gaat om de gezondheid, de trend om minder alcohol te drinken of de taak van BO...

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Ontdek de nieuwste noviteiten van HorecaEvenTT 2025!
Van 10 tot en met 12 februari 2025 vindt de 17e editie van HorecaEvenTT plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden...

Investeren in... pannen
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

SVH en HM Academy maken zich samen sterk voor de horecaondernemer
De Horeca Management Academy (HM Academy) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) bundelen hun krachten om horecaondernemers te ondersteunen in hun o...

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?
Dat alcoholvrije dranken de afgelopen jaren in populariteit gestegen zijn, is geen verassing meer. Steeds meer gasten kiezen bewust voor een alcoholvr...

Deze dagen bieden extra omzetmomenten voor jouw horecagelegenheid!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

Investeren in... bestekpoleermachines
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

KHN overhandigt Regeldruk Actieplan Horeca aan Tweede Kamer
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aan...

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief
Kombucha is een gefermenteerde drank die de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen, zowel in de supermarkt als in de horeca. Deze bijzo...

Winnaars van de Horecava Awards 2025 zijn bekend
Maandag markeert een feestelijk moment tijdens de opening van Horecava 2025: de uitreiking van de Horecava Awards. Voor de ogen van een enthousiast pu...

KHN: 2024 was een uitdagend horecajaar, 2025 biedt volop kansen
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op Horecava de terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025. De horeca toonde h...
Logistieke kosten ongemerkt fikse uitdaging voor horecaondernemers
Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachti...

De eerste 100 dagen van Udo Delfgou, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland
Op 1 oktober is Udo Delfgou gestart als algemeen directeur bij Koninklijke Horeca Nederland. Met zijn ervaring in de non-foodsector en zijn verbinde...

Investeren in... messen
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Investeren in... espressomachines
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Investeren in... glaswerk
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Jouw concept als oerknal
Na die eerste zenuwslopende beslissing om een nieuwe horecazaak te openen of een andere weg in te slaan, ga je waarschijnlijk als eerste aan de slag m...

De 10 onmisbare horecatrends voor 2025
Het einde van het jaar komt in zicht en de trendlijstjes voor 2025 verschijnen weer volop. Speciaal voor de lezers van De RestaurantKrant heb ik het i...

Ruim driekwart Nederlanders wil online reservering in horeca zelf kunnen beheren
Ruim driekwart (77 procent) van de Nederlandse consumenten vindt het belangrijk om een online gemaakte reservering in de horeca zelf te kunnen wijzige...

Van AI tot Generatie Z: Horecava 2025 biedt oplossingen voor uitdagingen in de horeca
Stijgende kosten van energie, inkoop, personeel en huisvesting; ongunstige economische voorspellingen voor de sector en strenge wetgeving rond flexibe...

Investeren in... tapinstallaties
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Investeren in... horecaovens
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Koffieprijzen dreigen te stijgen door wetswijziging EU
Horecaondernemers moeten zich voorbereiden op aanhoudende prijsstijgingen voor koffie. De oorzaak ligt in een combinatie van klimaatproblemen, logisti...

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief
De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2024 met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Kaj Gorgels opent burgerrestaurant Drippy’s in Rotterdam
Kaj Gorgels, o.a. bekend van YouTube en als tv-presentator, slaat een nieuwe weg in. Samen met ervaren horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaa...