Beste Nederlandse vegan restaurant van 2022 sluit de deuren

Auteur: redactie
Ondernemen Duurzaamheid 8 juli 2024
Beste Nederlandse vegan restaurant van 2022 sluit de deuren

Restaurant Mama Gaia is bezig aan haar laatste weken. Eigenaar Merijn Everaarts, tevens de bedenker van hervulbare waterfles Dopper, laat via social media weten dat het veganistische restaurant in Haarlem op 27 juli zijn laatste gasten ontvangt. Als reden voor de sluiting worden de gestegen kosten en krappe arbeidsmarkt aangehaald.

Mama Gaia ontstond 3,5 jaar geleden vanuit het idee om een duurzame, plantaardige lunch te serveren voor de werknemers van, het in hetzelfde pand gevestigde, Dopper. Dit concept werd uitgebouwd naar een veganistisch restaurant, dat in 2022 tijdens de Vegan Awards werd uitgeroepen tot beste vegan restaurant van Nederland.

“Jaarlijks hebben we meer dan 18.000 gasten mogen ontvangen, hebben we diners gecombineerd met 1241 kombucha pairings, hebben we glazen gevuld met 4500 flessen organic veganistische wijn en in 3,5 jaar hebben we 22 Mama Gaia Talk Shows en meer dan 300 events gehost”, somt Everaarts op. “Vanwege de toenemende algemene kosten en de krapte en hoge kosten op de arbeidsmarkt is het niet mogelijk om een gezonde business te runnen.”

De locatie blijft wel bestaan als onderdeel van Oceans, de co-working hub waar bedrijven flexibele kantoorruimten en vergaderzalen kunnen huren.

De RestaurantKrant sprak vorig jaar uitgebreid met Tjitske Reukers, general manager van Mama Gaia en Oceans, over de idealen en ideeën achter het restaurant.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws