Bib Restaurant Kronenburg in Amstelveen stopt per 1 november

Auteur: Redactie
Gastronomie Michelin 7 oktober 2022
Bib Restaurant Kronenburg in Amstelveen stopt per 1 november

Het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant Kronenburg in Amstelveen sluit zijn deuren op 1 november. Michelin meldt dat chef-kok Tom Sinselmeijer meent dat het restaurant na twaalf jaar op zijn hoogtepunt zit, en op dat moment wil stoppen. Het is nog niet duidelijk wat zijn toekomstplannen zijn.

Op de website van het restaurant is het volgende te lezen: “Trots zijn wij op de afgelopen jaren, maar stoppen liever op ons hoogtepunt dan dat wij concessies in kwaliteit moeten doen. Wij zijn u als gast dankbaar en wie weet tot ziens.”

Michelin zegt over het restaurant: “Kronenburg is een zakelijk kwartier, maar daar merkt u hier niets van. Dankzij de glazen façade van deze gezellige zaak komt u tot rust bij het uitzicht op de vijver. De keuze uit kleine gerechten is fantastisch. Ze zijn divers, werelds en to-the-point. Geen ingewikkelde bereidingen, maar krachtige smaken waar geen fijnproever aan weerstaat.” Sinds 2018 ontvangt de horecazaak onafgebroken elk jaar een Bib Gourmand van de bandenproducent.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws