Bocuse d’Or Nederland zoekt jong keukentalent voor de Commis Challenge 2025

Auteur: redactie
Awards Events Gastronomie 6 maart 2025
Bocuse d’Or Nederland zoekt jong keukentalent voor de Commis Challenge 2025

Jonge culinaire talenten krijgen een unieke kans om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de gastronomie. De inschrijvingen voor de Bocuse d’Or Commis Challenge 2025 zijn geopend! Deze prestigieuze wedstrijd biedt jonge chefs in opleiding de mogelijkheid om de felbegeerde rol van commis te vervullen en samen met de Nederlandse kandidaat deel te nemen aan de Europese finale in 2026 en mogelijk de wereldfinale in Lyon in 2027.

De Nederlandse finale vindt plaats op maandag 14 april 2025 in de keuken van Restaurant FG** in Rotterdam. De jury bestaat uit sterrenchefs en SVH Meesterkoks. De winnaar wordt de rechterhand van Jet Loos (restaurant Flore**, Amsterdam), de Nederlandse chef van TeamNL, en krijgt de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau van de internationale gastronomie.

Leeftijd

Vanuit de internationale organisatie van Bocuse d’Or geldt er een leeftijdsgrens voor de commis die in 2027 aan de wereldfinale mee gaan doen. Commis mogen maximaal 22 jaar oud zijn. Daarom staat de wedstrijd open voor jonge koks met een Nederlands paspoort, geboren na 24 januari 2005, die op 22 januari 2027 maximaal 22 jaar oud zijn.

Een springplank naar internationaal succes

De Bocuse d’Or is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld en een podium voor de grootste chef-koks. Het winnen van de Commis Challenge is een uitgelezen kans om als jonge kok ervaring op te doen op topniveau en een netwerk op te bouwen binnen de (inter)nationale gastronomie.

Inschrijving en meer informatie

Geïnteresseerde kandidaten kunnen het wedstrijdreglement opvragen via info@bocusedornederland.nl. Aanmelden kan door een motivatie en cv te sturen naar het genoemde mailadres. Na aanmelding dossier ontvangt elke deelnemer een bevestiging per e-mail.

Bocuse d’Or wereldfinale

De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. In Lyon gaan 24 landen vanuit vijf verschillende continenten de strijd met elkaar aan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. In 2026 vindt de Europese finale plaats, waar 10 landen zich kunnen plaatsen voor de wereldfinale. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Officiële partners

Deelname aan de nationale en internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland: Bidfood, Gastvrij Rotterdam, Kia De Beer, TORK, Le Nouveau Chef, Hotel Okura Amsterdam, MASCOT WORKWEAR, BRITA, Koppert Cress, SVH, VanDrie Group, VINVIN, BModesto, Sunset of Holland, Raspberry Craft, Imperial Heritage Caviar, Spijker en Co, François Geurds Group, ’t Havenmantsje, Devapo, Veltman Vis, ATL Seafood, Entree Magazine, Misset Horeca en De RestaurantKrant.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws