Bronckhorster Brewing Company is crowdfunding gestart

Auteur: Redactie
Financieel Ondernemen 21 maart 2023
Bronckhorster Brewing Company is crowdfunding gestart

Bronckhorster Brewing Company komt met nieuws na de overname van Café Hotel Zaal Heezen. Enkele dagen terug is het bedrijf gestart met een crowdfunding voor het opzetten van een bruincafé, restaurant en hotel in één pand. Oftewel, de ambitie voor het Bronckhorster Proeflokaal. Het proeflokaal hoopt op 27 april - op Koningsdag - de deuren te kunnen openen, dit meldt het bedrijf op LinkedIn.

Na zeventien jaar de Bronckhorster Brewing Company is het bedrijf klaar voor het waarmaken van nieuwe ambities. Het team bestaat uit vier personen met ieder een zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Om het team meer ervaring op te laten doen, start het bedrijf met het Bronckhorster Proeflokaal. Het pand in Steenbergen moet een transformatie ondergaan voordat het proeflokaal officieel geopend kan worden. Het doel is om de eerste werkzaamheden in april te hebben afgerond.

Manuel Jansen, oud-eigenaar van het recent verkochte restaurant De Limus te Nijmegen, is bekend gemaakt als General Manager van het proeflokaal. In het restaurant van Jansen stond de visie van bier en spijscombinaties centraal, wat veel ervaring en kennis biedt voor het nieuwe doel van de chef.

De crowdfunding voor het proeflokaal werkt met een lening. Zo kan er geïnvesteerd worden in het toekomstige bedrijf en ontvangt de investeerder een rente van 4 procent over een periode van zeven jaar. Dit schrijft het proeflokaal op de website waar de crowdfundingsactie opstaat. Ook zal de investeerder extra’s en korting ontvangen bij het proeflokaal. De wens is om ongeveer 500.000 euro binnen te halen, hiermee wil het brouwbedrijf de verbouwingen en verdere ontwikkelingen financieren.  

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws