Cafe Martinot gesloten vanwege verbouwing pand, crowdfunding gestart om te heropenen

Auteur: Redactie
Ondernemen 4 oktober 2022
Cafe Martinot gesloten vanwege verbouwing pand, crowdfunding gestart om te heropenen

Ilan en Joël Benamara, twee Amsterdamse broers met Israëlische roots met beiden zo’n 25 jaar horeca ervaring heropenen binnenkort hun café in het Museumkwartier in Amsterdam-Zuid. Althans, als alles loopt zoals ze zelf voor ogen hebben.

Café Martinot, het café waar zij sinds 2015 trotse eigenaar van zijn, is sinds eind augustus op last van de verhuurder gesloten omdat de fundering van de panden hersteld moet worden. Ilan Benamara: “Het was flink balen om de deuren dicht te moeten doen, maar dit geeft ons wel de kans om Café Martinot 2.0 te realiseren: groter, mooier en nog beter!”

Met de paplepel in gegoten

Passie voor de horeca is er met de paplepel in gegoten bij de Benamara’s. De broers hebben al op jonge leeftijd de fijne kneepjes van het vak geleerd van hun ouders en samen hebben zij lange tijd samen met hun ouders verschillende horecazaken opgebouwd en gerund.

Om nu even niet in de keuken of achter de bar te staan voelt dan ook wat onwennig voor de broers, al kunnen ze wel goed nadenken van hun nieuwe plannen: Joël Benamara: “De oudere generatie kent ons hoekje aan de Van Baerlestraat wellicht nog van ’t Orkestje en ’t Concertje, onlosmakelijk verbonden aan het Concertgebouw. Nu worden beide panden samengevoegd om het concept van Martinot ‘pizza x pitabar’ uit te breiden. Het wordt een kleurrijke, frisse zaak met karakter, streetfood next level! Wij gaan er alles aan doen om de fijne, ongrijpbare sfeer, die zo kenmerkend was voor Martinot, te doen herleven!”

Financieren met buurtbewoners

Om de zaak weer opnieuw op te bouwen en in te richten zijn de broers een crowdfundingscampagne gestart. “Het mooie van crowdfunding is dat de investeerders echt onderdeel zijn van ons plan. Het voelt als een hechte groep die wij wekelijks up to date houden van onze plannen. Wij kunnen echt niet wachten om tijdens de openingsborrel met deze mensen het glas te heffen”, aldus Ilan Benamara.

Inmiddels doen er 60 mensen mee aan de crowdfundingscampagne die met z’n allen ruim €65.000,- hebben geïnvesteerd. Het doelbedrag van de Benamara’s staat op €100.000 en er kan tot 31 oktober worden geïnvesteerd. Het gaat hierbij om een lening die in 3 jaar wordt afgelost met een jaarlijks rendement van 4%. Daarnaast zijn de investeerders VIP tijdens de openingsborrel, zijn er waardevolle vouchers aan de lening gekoppeld en ligt er een goodiebag klaar. Joël Benamara: “Het leukst vind ik de betrokkenheid bij het hele project, wij zijn trots op ons bedrijf en het is fantastisch om dit gevoel te kunnen delen met onze achterban.”

Overig nieuws