Chef Joris Peters ontvangt voor 10e keer Michelinster

Auteur: redactie
Michelin Gastronomie Awards 7 oktober 2024
Chef Joris Peters ontvangt voor 10e keer Michelinster
Joris Peters is maandag 7 oktober opnieuw bekroond met een Michelinster. Voor de chef en eigenaar van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden betekent dit dat hij voor het tiende opeenvolgende jaar met deze bijzondere onderscheiding is opgenomen in de culinaire gids. Een jubileum!
 
Peters is sinds januari 2015 eigenaar van het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant. Zijn keuze voor het ondernemerschap werd binnen een jaar bekroond met een Michelinster. De achtereenvolgende jaren slaagde hij er steeds in deze bijzondere onderscheiding te continueren.
 
Maandag 7 oktober hoorde de chef dat hij ook in de gids van 2025 met een ster staat vermeld en dat betekent voor hem de tiende keer dat hij hiermee wordt onderscheiden. Een mijlpaal!
 
"De lancering van een nieuwe Michelingids zorgt steeds weer voor spanning", aldus Peters. "Zelfs na negen jaar is behoud van de ster allesbehalve een vanzelfsprekendheid. Ik ben er zeer trots op dat ik met hulp van mijn trouwe en kundige team deze bijzondere mijlpaal mag vieren."

Alliance Gastronomique

Aan de Zweth is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique, het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa. In 1967 stonden negentien Nederlandse restaurateurs op en gingen ze de uitdaging aan om van de ‘saaie’ Nederlandse eetcultuur een netwerk aan restaurants op culinair topniveau te creëren. Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit 39 toprestaurants uit Nederland en België, die op duurzame wijze het beste uit de vaderlandse én internationale keuken op tafel zetten.

Over restaurant Aan de Zweth

Joris Peters opende in januari 2015 het voormalige restaurant De Zwethheul en doopte het om tot Aan de Zweth. Het is zijn eerste eigen zaak, nadat hij in de jaren daarvoor werkte in de keukens van meerdere sterrenzaken.
 
Restaurant Aan de Zweth beschikt over een terras aan het water van de Delftse Schie, een private dining-ruimte, een ruime lounge en een chef’s table in de vorm van een keukenkamer.
 
Beeldmateriaal: LVF Food

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws