Chefswissel bij restaurant Bentinck

Auteur: Redactie
Mensen 8 maart 2022
Chefswissel bij restaurant Bentinck

Kevin Mewe (links op de foto) is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck - onderdeel van Swijnenburg - in Amerongen. Daarmee volgt hij Frank Bakkenes op die zijn rol als Executive chef gaat vervullen binnen Swijnenburg. Dankzij mooie ambities én een nieuwe locatie die Swijnenburg binnenkort aan zijn portfolio mag toevoegen, vindt deze uitbreiding plaats.

Kevin is een bekend gezicht want hij is al vier jaar werkzaam bij Bentinck, waarvan twee jaar als de rechterhand van Frank. Frank zijn rol verschuift meer naar de achtergrond waarbij hij alles op organisatorisch vlak rondom het restaurant en de partijen gaat regelen. “We groeien en het wordt te veel werk om als chef-kok de focus op de keuken en de organisatie te houden. Wij hebben bij Swijnenburg de ambitie om het altijd nóg beter te doen en met deze verschuiving komt daar ruimte voor”, aldus Frank.

Het gezicht van de keuken

De nieuwe chef-kok is enthousiast om te beginnen aan zijn uitdaging. Kevin vertelt: “Ik vind het gaaf om het gezicht van de keuken te zijn, om alles in de keuken op orde te hebben en ervoor te zorgen dat alles van a tot z goed loopt. Mijn creativiteit kan ik kwijt in het bedenken van nieuwe gerechten en daarnaast denk ik enorm veel voldoening te kunnen halen uit het overbrengen van mijn kennis aan onze koks, zodat iedereen in het team het beste uit zichzelf naar boven kan halen. En naast mijn team is alles wat ik doe natuurlijk voor de gasten. Hen weg zien gaan met een voldane blik, zegt meer dan 1000 woorden.”

Nieuwe keukenbrigade

De chefswissel biedt meer doorgroeimogelijkheden want Mees in den Bosch, voormalig Chef de partie bij Bentinck, wordt de rechterhand van Kevin. Ook Frank zal het team operationeel blijven versterken want hij zal niet volledig van de vloer verdwijnen. Frank is van mening dat bij een verantwoordelijke functie - zoals die van hem - je ook op de hoogte moet zijn van de beweging en gebeurtenissen op de vloer.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg is enthousiast over de ontwikkelingen binnen de organisatie en het team. ‘’Swijnenburg breidt uit en dat vergt een bredere en grotere organisatie en met deze ontwikkeling zijn we daar klaar voor. Een hele mooie uitdaging en ik kijk er enorm naar uit om dit met zijn allen te gaan doen!’’ aldus Peter-Paul.

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen op landgoed Buitenplaats Amerongen. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance. Elke dag wordt er gestreefd naar perfectie in kwaliteit en gastvrijheid. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat.

De keuken van Bentinck is tevens verantwoordelijk voor de culinaire invulling van de evenementen die bij Swijnenburg plaatsvinden. Bentinck is aangesloten bij JRE Nederland.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws