De Bierfabriek viert 10-jarig bestaan met speciaal jubileumbier

Auteur: Redactie
Mensen 8 oktober 2021
De Bierfabriek viert 10-jarig bestaan met speciaal jubileumbier

De Bierfabriek, het horecaconcept dat als eerste in Nederland een combinatie van bierbrouwerij en restaurant met welbekende taptafels introduceerde, bestaat vandaag 10 jaar.

Oprichters Harm van Deuren, Andrea Possa en Ronald Bolhuis openden de eerste Bierfabriek in 2011 in Amsterdam waarna de vestigingen in Delft en Almere volgden. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan en de start van het bockbierseizoen hebben de brouwers van De Bierfabriek het jubileumbier ‘Dubbel Bock’ gebrouwen: een robuust en rijk bockbier met tonen van karamel. Het bier is in gelimiteerde oplage gebrouwen en vanaf vandaag te koop in alle drie de vestigingen. 

De Bierfabriek: al 10 jaar lang een begrip

De oprichters blikken vol trots terug op de afgelopen 10 jaar: “De formule van een bierbrouwerij in combinatie met restaurant en eigen taptafels was al succesvol in Italië en 10 jaar geleden hebben we besloten om dit in Nederland te introduceren. Het bleek ook in ons land een succes en we zijn blij dat zoveel mensen zich al 10 jaar lang thuisvoelen bij de Bierfabriek en genieten van onze inhouse gebrouwen bieren. Eén van de hoogtepunten van de afgelopen jaren is toch wel het bezoek van Johannes van Dam die ons drie maanden na de opening beloonde met een 9,5, iets waar we nog steeds trots op zijn. Kijkend naar de toekomst hebben we de ambitie om meerdere nieuwe vestigingen te openen en brouw-workshops te organiseren om gasten de smaken van de Bierfabriek nog beter te leren kennen en hiermee een extra beleving mee te geven. We hopen veel bezoekers te kunnen verrassen met het jubileumbier en onze zes nieuwe bieren en kijken uit naar de volgende 10 jaar!”, aldus Harm van Deuren, Andrea Possa en Ronald Bolhuis.

Nieuwe eigentijdse bieren

Al vanaf de eerste dag worden bij De Bierfabriek ambachtelijke bieren gebrouwen. Waar het begon met drie eigen bieren (Puur, Rosso en Nero), brengt De Bierfabriek inmiddels zes nieuwe bieren op de markt. De collectie bevat een pilsener, blond bier, red ale, porter, IPA en tripel met opvallende namen als Ploegbaas, Schafttijd en Vals Alarm. Het nieuwe bier Fabrieksgeheim heeft begin dit jaar bij de Dutch Beer Challenge de gouden medaille gewonnen in de categorie Porter / Stout. Met deze bieren en een vernieuwde huisstijl gaat de Bierfabriek de komende tijd verder met het veroveren van de markt.

Over de Bierfabriek

De Bierfabriek is een unieke combinatie van restaurant en bierbrouwerij. Het concept biedt een ongedwongen sfeer waarin men ambachtelijk huisgebrouwen bieren kan drinken en eigen bier kan tappen. Op de menukaart staan gerechten bereid met biologische en maatschappelijk verantwoorde producten met als ‘signature dish’ het boerderijkippetje van de houtskool BBQ. De Bierfabriek heeft drie locaties in Amsterdam, Delft en Almere.

Overig nieuws