De Kruidfabriek by Lute gaat verder als Fêtevis

Auteur: redactie
Opening Gastronomie 15 februari 2024
De Kruidfabriek by Lute gaat verder als Fêtevis

Peter en Marieke Lute maken een sprong voorwaarts door een stap opzij te doen voor de nieuwe generatie - hun eigen kroost. Dochters Sara en Isabelle gaan mee op de plek waar de odyssee voor hun ouders 21 jaar geleden begon, in de legendarische Kruidfabriek waar ze als hummels door pa’s zaak renden.

Binnenkort verrijst daar het nieuwe restaurant, genaamd Fêtevis, boordevol nieuwe ideeën en nieuwe energie. “Heel leuk en bijzonder, jullie aanpak”, zeiden de twee dochters. “Maar wil het voor ons werken, dan gaan we het over een heel andere boeg gooien.”

Het idee kwam voort uit de ontelbare gedeelde herinneringen als gezin, met een hoofdrol voor heerlijk eten & drinken: Oudejaarsavond in Parijs in ‘la Coupole’ en glinsterende ogen bij de immense schaal fruits de mer, zomervakanties aan zee met bouillabaisse, oesters of een zalig gebakken visje. Het was altijd feest, altijd bijzonder, en die herinneringen willen Sara en Isabelle met de wereld delen - zo willen ze uit eten anno 2024 voor iedereen laten zijn. Verrukkelijk smullen op een laagdrempelige, originele plek.

Peter en Marieke worden de nooit te onderschatten bijvangst, Sara en Isabelle de toekomstige kapiteins. Nieuwe naam, nieuw interieur, en nieuwe energie gebundeld met vintage ervaring om een nieuw restaurant op een vertrouwde plek de wind in de zeilen te geven. De Kruidfabriek by Lute ontvangt op zaterdag 17 februari zijn laatste gasten, om op 8 maart zijn deuren te heropenen als Fêtevis.

Fêtevis serveert hoofdzakelijk topverse visgerechten. Vertrouwde klassiekers, maar ook lekkere smulgerechtjes om samen te delen. Uiteraard vergeten ze de gasten niet die liever een vegetarisch gerecht of een mooi stuk vlees willen. De gerechten worden veelal in het zicht van de gast bereid op een grill met open vuur, in houtovens en moderne rookkasten.

De Lute-familie opende onlangs ook Green op de 26e verdieping van de Valley aan de Amsterdamse Zuidas.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws