Disfrutar is de nieuwe aanvoerder van The World’s 50 Best Restaurants-lijst. Het restaurant in Barcelona, dat wordt gerund door drie chefs die elkaar tegen zijn gekomen bij het legendarische El Bulli, neemt de koppositie over van Central in Lima.
Central kwam na de zege van vorig jaar terecht in de ‘Best of the Best’-lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Dit zal volgend jaar ook gebeuren met Disfrutar, om zo te waarborgen dat de lijst ieder jaar een nieuwe nummer 1 heeft. “Innovatieve gerechten worden bereid met uitzonderlijke technische vaardigheid en op de meest speelse manier geserveerd”, luidt onder meer het oordeel over Disfrutar.
De zilveren medaille gaat eveneens naar Spanje, aangezien Asador Etxebarri in het Baskische Atxondo is uitgeroepen tot het een-na-beste restaurant van de wereld. Table by Bruno Verjus in Parijs maakt het podium vol. Er zijn geen Nederlandse restaurants vertegenwoordigd in de lijst, al is er door chef-kok Nick Bril, die met The Jane in Antwerpen van plek 39 naar plek 36 stijgt, toch een Nederlands tintje.
Fotografie: Ikoyi/Irina Boersma
View this post on Instagram
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.