Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024

Auteur: redactie
Awards 5 februari 2024
Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024 Job Seuren (rechts) is benoemd tot Sommelier van het Jaar

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Tijdens het evenement is ook de gloednieuwe Gault&Millau gids gelanceerd.

Emile van der Staak is een chef met een missie en een chef die groter is dan zijn restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Hij mocht de belangrijke award voor ‘Chef van het Jaar’ in ontvangst nemen. Hij gebruikt zijn keuken graag als een activistisch statement, kookt volledig plantaardig en vaart helemaal zijn eigen koers. ‘Jonge Chef van het Jaar’ is Wouter Kik, de talentvolle topchef die zijn droom waarmaakte en mede eigenaar is van restaurant Codium in Goes. ‘Sommelier van het Jaar’ is dit keer Job Seuren. Deze bevlogen wijnkenner bezorgt bij Zoldering in Amsterdam gasten een unieke wijnbeleving en raakt in zijn columns niet uitgepraat over wijnen. ‘Ontdekking van het Jaar’ is restaurant Holsterhof in Posterholt. Een plek in Noord-Limburg die lange tijd onder de radar bleef, maar het verdient om in het zonnetje te worden gezet. De uitstekende gerechten hebben veel diepgang en aan het roer staan twee gepassioneerde jonge ondernemers.

De winaars van de Gault&Millau Awards 2024 op een rij:

Chef van het Jaar - Emile van der Staak - De Nieuwe Winkel, Nijmegen
Jonge Chef van het Jaar - Wouter Kik - Codium, Goes
Gastheer van het Jaar - Marco Westra - Hemel & Aarde, Utrecht
Sommelier van het Jaar - Job Seuren - Zoldering, Amsterdam
Wijnkaart van het Jaar - Vineum, Rotterdam
Prijs-plezier van het Jaar - Café de Klepel, Amsterdam
Terras van het Jaar - De Bloemenbeek, de Lutte
Ambachtsman van het Jaar - Michel van der Kroft - ’t Nonnetje, Harderwijk
Aziatisch restaurant van het Jaar - Morikawa, Den Haag
Groenterestaurant van het Jaar - Flore, Amsterdam
Bistronoom van het Jaar - Troef, Amsterdam
Ontdekking van het Jaar - Holsterhof, Posterholt
Cocktailbar van het Jaar - The Rumah, Rotterdam
Hoogste Nieuwkomer van het Jaar - Inter Scaldes, Kruiningen
Lifetime Achievement Award - Noël Vanwittenbergh - Ciel Bleu, Okura Amsterdam
Dessert van het Jaar - Rodrigo Silva - ARCA, Amsterdam
New Chef On The Block - Nino Willems - Salty Seafood Bar, Zwolle
Best Dutch Chef Abroad - Marco Prins - The Chef’s Table at the Brooklyn Fare, New York

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Overig nieuws