De Gault&Millau gids 2023 werd vanmiddag in Utrecht gepresenteerd. Grootste stijgers waren Julemont (+1,5 punt) en De Nieuwe Winkel (+1,5 punt). Restaurant Brut 172 van Hans van Wolde pakte een hele punt erbij en steeg tot 18,5 punt en nestelde zich zo tussen de absolute top van de gids.
Hieronder een overzicht van de stijgers:
Brut 172, Reijmerstok | 18.5 (+1) |
212, Amsterdam | 18 (+0,5) |
De Lindehof, Nuenen | 18 (+0,5) |
Aan de Poel, Amstelveen | 17.5 (+1) |
De Bokkedoorns, Overveen | 17.5 (+0,5) |
FG Restaurant, Rotterdam | 17.5 (+0,5) |
Flore, Amsterdam | 17.5 (+0,5) |
Meliefste, Wolphaartsdijk | 17.5 (+0,5) |
Julemont, Wittem | 17 (+1,5) |
La Provence, Driebergen-Rijsenburg | 17 (+0,5) |
De Nieuwe Winkel, Nijmegen | 16.5 (+1,5) |
Noor, Groningen | 16.5 (+0,5) |
Restaurant Atelier, Gulpen | 16.5 (+0,5) |
't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht | 16.5 (+0,5) |
Bridges, Amsterdam | 16 (+0,5) |
De Kas, Amsterdam | 16 (+1) |
Karel 5, Utrecht | 16 (+0,5) |
MOS, Utrecht | 16 (+0,5) |
Vigor, Vught | 16 (+1) |
Over Gault & Millau Nederland
Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'. Gault&Millau Nederland is 100% onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten.