Dit zijn de grootste stijgers in de Gault&Millau gids

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 13 februari 2023
Dit zijn de grootste stijgers in de Gault&Millau gids

De Gault&Millau gids 2023 werd vanmiddag in Utrecht gepresenteerd. Grootste stijgers waren Julemont (+1,5 punt) en De Nieuwe Winkel (+1,5 punt). Restaurant Brut 172 van Hans van Wolde pakte een hele punt erbij en steeg tot 18,5 punt en nestelde zich zo tussen de absolute top van de gids. 

Hieronder een overzicht van de stijgers:

Brut 172, Reijmerstok 18.5 (+1)
212, Amsterdam 18 (+0,5)
De Lindehof, Nuenen  18 (+0,5)
Aan de Poel, Amstelveen 17.5 (+1)
De Bokkedoorns, Overveen 17.5 (+0,5)
FG Restaurant, Rotterdam 17.5 (+0,5)
Flore, Amsterdam 17.5 (+0,5)
Meliefste, Wolphaartsdijk 17.5 (+0,5)
Julemont, Wittem 17 (+1,5)
La Provence, Driebergen-Rijsenburg  17 (+0,5)
De Nieuwe Winkel, Nijmegen  16.5 (+1,5)
Noor, Groningen  16.5 (+0,5)
Restaurant Atelier, Gulpen  16.5 (+0,5)
't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht  16.5 (+0,5)
Bridges, Amsterdam 16 (+0,5)
De Kas, Amsterdam 16 (+1)
Karel 5, Utrecht  16 (+0,5)
MOS, Utrecht  16 (+0,5)
Vigor, Vught  16 (+1)

 

Over Gault & Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'. Gault&Millau Nederland is 100% onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten.

Overig nieuws