Euro-Toques Inaugureert De Molenaar in Onderdendam

Auteur: Roy Spijker
Mensen 12 juli 2017
Euro-Toques Inaugureert De Molenaar in Onderdendam

In het prachtige dorp Onderdendam, 15 kilometer ten noorden van de stad Groningen, is restaurant 'De Molenaar' gevestigd in, hoe kan het ook anders, een molen. Tot voor kort heette de locatie nog 'In de molen', maar toen Martin Kooijker, 25 jaren jong, het restaurant waar hij als sous-chef werkzaam was, eind 2016 overnam heeft hij de naam gewijzigd. In de oude situatie had het restaurant een Michelinster maar patron chef Martin Kooijker kookt met zijn team ook de sterren van de hemel!

De visie die Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die ETN hanteert. De producten waar hij mee werkt komen allemaal uit de buurt. Zo haalt hij de vis vers van de visafslag bij Lauwersoog en de groenten en kruiden komen zoveel als mogelijk uit de plaatselijke dorpstuin. Ook heeft hij contact met een lokale jager voor een lekker stukje wild. ETN is blij met Martin Kooijker als jongste lid.

De sabrage, een vast onderdeel bij Euro-Toques feestjes, werd onder toezicht van Daam Scharloo uitgevoerd door Erica van Lente, de burgemeester van de gemeente Bedum, waar Onderdendam onder valt. Als een volleerd schermer sloeg zij met de sabel de kurk van de fles champagne, waarna geproost kon worden op de toetreding van De Molenaar.

Het diner dat de genodigden vervolgens geserveerd kregen overtrof alle verwachtingen. Ik verwacht dat de Michelin ster heel binnenkort weer terug is in Onderdendam!

Overig nieuws