Europa-Park-restaurant, met 2 nieuwe Michelinsterren, behoort tot 1.000 beste restaurants ter wereld

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie Michelin 9 maart 2020
Europa-Park-restaurant, met 2 nieuwe Michelinsterren, behoort tot 1.000 beste restaurants ter wereld

Afgelopen week ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park voor de zesde keer op rij twee Michelin-sterren. Duitslands grootste attractiepark blijft hiermee het eerste en enige park ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant "Ammolite" van themahotel “Bell Rock” ontving van restaurantgids Gault & Millau ook al 17 van 20 mogelijke punten. Daarnaast heeft "Ammolite" een plek veroverd in LaListe.com; een jaarlijkse lijst met de 1.000 beste restaurants ter wereld die samengesteld wordt op basis van honderden culinaire gidsen.

In 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Dit fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar later werd de keuken met een Michelin-ster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.

Chefkok

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok Peter Hagen-Wiest heeft al die jaren het constante niveau weten vast te houden. "Mijn team en ik zijn vanzelfsprekend trots op deze bevestiging welke ons motiveert om op de ingeslagen weg verder te gaan. We blijven ons ontwikkelen, zo zijn we in vergelijking met de beginperiode preciezer, verfijnder maar tegelijkertijd ook iets gedurfder geworden".

Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park en verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie, is trots op de verrichtingen van Peter Hagen-Wiest en zijn team: "In het begin geloofde niemand in een restaurant van een hoog niveau bij een attractiepark. Deze herbevestiging van Michelin en de opname in LaListe.com bewijzen dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar met z'n allen naar toe werkt."

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn zo'n 1.000 medewerkers werkzaam in meer dan 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Met de komst van een zesde themahotel en een mega-waterpark werd het horeca-aanbod in 2019 nog eens flink uitgebreid. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Overig nieuws