Gastronomisch Gilde wijzigt reglement en opent inschrijving Gouden Koksmuts

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 6 juni 2023
Gastronomisch Gilde wijzigt reglement en opent inschrijving Gouden Koksmuts

Vanaf vandaag, 6 juni 2023, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken ook wel de HANOS Gouden Koksmuts. De wedstrijd kent een voorronde op Gastvrij Rotterdam, dinsdag 19 september en een finale op maandag 8 januari 2024 op de Horecava.

Wijzigingen

Vorig jaar heeft het Gastronomisch Gilde enkele wijzigingen doorgebracht in de wedstrijdreglementen waaronder onder andere de verlaging van de maximum leeftijd van de chef, wat leidde tot veel teleurgestelde chefs die toch net te oud waren.

In overleg met hoofdsponsor Hanos is besloten de maximum leeftijd van de chefs te verhogen.

De chef mag op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 35 jaar.
De commis mag op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 25 jaar.

Met deze wijziging hoopt het Gastronomisch Gilde de chefs die toch graag nog een keer mee willen doen aan dé prestigieuze kookwedstrijd van Nederland, tegemoet te komen.

Voorronde op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de voorronde dienen de deelnemers een voor- en tussengerecht te koken en een amuse te presenteren die onvoorbereid meegenomen mag worden. Hanos Nederland zal een groentekraam beschikbaar stellen en vanuit de overige partners zullen er ook ingrediënten beschikbaar zijn in de vorm van een blackbox. De deelnemers worden beoordeeld door een driekoppige jury die op een later moment bekend gemaakt zal worden.

Prijzen

Naast het winnen van een finale plek kunnen de deelnemers ook kans maken op andere prijzen. De jury zal het beste voor- en het beste tussengerecht selecteren, de winnaars krijgen een prijs van de sponsors en een geldprijs van 250 euro.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 15 juli 2023 via de website van het Gastronomisch Gilde, https://gastronomischgilde.nl/wedstrijden/.

Na sluiting van inschrijving worden de deelnemers geïnformeerd over hun deelname en ontvangen zij het wedstrijdreglement.

Fotografie: Annoncé Management

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws