Grand Café de Hopbel in Schijndel sluit; inboedel te koop

Auteur: Redactie
Ondernemen 16 augustus 2022
Grand Café de Hopbel in Schijndel sluit; inboedel te koop

Een einde van een tijdperk: Mari en Rachel Venrooij hebben na 72 jaar de deuren van Grand Café de Hopbel in Schijndel gesloten. De buren van Het Tramhuys kochten het pand en verhuizen hun cafetaria-restaurant De Kafmolen naar deze locatie in het centrum van de Brabantse stad. 

Met de Hopbel verdwijnt een horecamonument uit het straatbeeld van Schijndel. Al in 1950 opende De Hopbel als hotel. Later werd het een café-zaal. Het typische ‘bruin café’ aan de Kloosterstraat heeft 72 jaar lang gezelligheid en sfeer geboden aan talloze stamgasten, bezoekers en maar liefst 21 verenigingen. 

Grand Café de Hopbel in Schijndel sloot in juli na 72 jaar de deuren. De complete inventaris van dit Brabantse café wordt daarom geveild via het online platform van BVA Auctions. Onder meer nostalgisch decoratiemateriaal, een biljarttafel, een dartbord en een koffiemachine verschijnen onder de digitale hamer. Alles start vanaf één euro. 

Biljarttafel, dartbord en meer

De nieuwe eigenaren van het pand van de Hopbel gaan een grootscheepse verbouwing aan, om er begin 2023 hun cafetaria-restaurant De Kafmolen en een biercafé te openen. De complete inventaris van de Hopbel wordt daarom geveild via het online platform van BVA Auctions. 

Kwam je vaak bij de Hopbel en mis je deze gezellige kroeg? Of ben je een bruin café liefhebber? Neem dan zeker een kijkje bij deze veiling. Veel nostalgisch decoratiemateriaal – zoals lichtreclameborden, beelden, ingelijste buitenlandse valuta en krijtborden – wordt geveild. Ook tafels, stoelen, barinventaris en zelfs een biljarttafel en een dartbord komen onder de virtuele hamer. Alle kavels worden vanaf één euro geveild.

Over de veiling

De online veiling van de inventaris van Grand-café De Hopbel sluit op woensdag 25 augustus 2022 om 19:00 uur.  Wil je de kavels eerst zien voor je gaat bieden? Op vrijdag 19 augustus 2022 is er van 09:00 tot 12:00 een kijkdag. Adres: Kloosterstraat 1, 5481 BE in Schijndel.

Klik hier voor meer informatie over deze veiling.

Overig nieuws