Hulst krijgt nieuw restaurant dankzij crowdfunding: 145.000 euro binnen 1 week

Auteur: Redactie
Overname Ondernemen 17 februari 2025
Hulst krijgt nieuw restaurant dankzij crowdfunding: 145.000 euro binnen 1 week

Bryan den Dekker droomt al jaren van een eigen horecazaak en deze droom wordt dankzij zijn goedlopende crowdfunding werkelijkheid. Binnen een week heeft hij al 81 procent meer dan zijn doelbedrag (80.000 euro) opgehaald voor zijn restaurant Bistrôt Bryan. De financiering wordt gebruikt om de overnamekosten van het pand in Hulst te betalen en om te investeren in een nieuw interieur. 

Den Dekker heeft jarenlang in de horeca gewerkt, zowel in het lagere als in het hogere segment (waaronder sterrenrestaurants). De laatste tijd ziet Den Dekker dat er een verandering gaande is in de gastronomie: “We merken dat mensen steeds vaker kiezen voor laagdrempelige concepten die ze steeds opnieuw kunnen beleven, in plaats van slechts een paar keer per jaar naar een sterrenrestaurant te gaan. Een laagdrempeliger concept betekent echter niet dat de kwaliteit minder is, integendeel. Hier wil ik op inspelen met Bistrôt Bryan.”

Karakteristiek pand in Hulst

De beoogde locatie voor Bistrôt Bryan is gelegen aan de Steenstraat in Hulst en straalt veel karakter uit. Voor Den Dekker is dit de ideale basis om een gezellige, ongedwongen sfeer te creëren. Het wordt een restaurant waar gasten komen voor lunch of diner en waar gekookt wordt met eerlijke producten. Den Dekker vertelt: “Of je nu komt voor één gerecht of een complete avond uit met mooie gerechten en bijpassende wijnen: alles is mogelijk.” 

Succesvolle crowdfunding

Om financiering voor het openen van zijn eerste restaurant op te halen, is Den Dekker een crowdfunding gestart op het platform CrowdAboutNow. Het doel is om tussen de 80.000 en 160.000 euro op te halen. Het geld is nodig om de overnamekosten van het pand te kunnen betalen en om het interieur aan te schaffen. Met nog 11 dagen te gaan in de crowdfunding, komt het maximale doelbedrag van minimaal 160.000 euro met rasse schreden dichterbij.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws