Chef-eigenaar Tommy Janssen en maître-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve. Het sterrenrestaurant is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument in hartje Utrecht.
Voorend: “Komende zomer wordt het gehele interieur vernieuwd en wordt een deel van het restaurant verbouwd. Vier jaar na de opening zijn wij klaar voor een volgende stap en willen wij de ambiance en gastbeleving naar een volgend niveau brengen. Hiervoor wordt het gehele interieur en lichtplan vernieuwd, waarbij ook de entreehal en toiletruimte worden verbouwd. Na een succesvolle start van Maeve kijken wij met veel vertrouwen naar de toekomst en zijn wij klaar om door te pakken.”
Voor het interieur is ontwerpster Manon de Groot ingeschakeld. In het design is gekozen voor een natuurlijke basis met kleurrijke accenten en een mix aan materialen. De Groot: “We behouden de identiteit van Maeve maar geven het interieur meer diepte en warmte, met oog voor detail en functionaliteit. Maeve is klaar voor de volgende stap het interieur groeit daarin mee”.
Medio augustus heropent Maeve de deuren.
Janssen: “Vier jaar geleden zijn wij samen gestart vol ambities en overgave. Wij kijken met trots terug op de mijlpalen zoals het ontvangen van de Michelinster, 15 punten Gault&Millau, het winnen van het NK Gouden Koksmuts en het aansluiten bij Alliance Gastronomique. Toen wij in 2021 startten hebben wij de zaak gebouwd met 40-45 couverts, waarna wij eigenlijk hebben gemerkt ons nog beter te voelen bij een kleinschaligere setting. Door te richten op een geheel van 30-35 couverts is er meer ruimte voor gastbeleving, ontwikkeling en verfijning. Met een vernieuwde en hoogwaardige ambiance sluit de gastbeleving hier nog beter op aan.”
Fotografie: Buro Food - Visuals en ontwerp: Manon de Groot
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.