Restaurant De Zeeuw in Haarlem sluit per direct de deuren, zo maakt chef-kok Jeroen de Zeeuw bekend via een bericht op social media. Het fine dining restaurant werd in september vorig jaar nog opgenomen in de Michelingids. Gault&Millau gaf Restaurant De Zeeuw een waardering van 14,5 punt.
Als reden voor de plotselinge sluiting wijst De Zeeuw naar een aantal omstandigheden: “We hebben geprobeerd onze nek uit te steken en een prachtige zaak neer te zetten, maar we merken dat de tijden zijn veranderd en dat geeft te denken. Altijd maar vol gas, altijd verbeteren, altijd competitie, altijd stress en te weinig tijd voor de echt belangrijke dingen in het leven…”
“Daarbij speelt het grote personeelstekort, het veranderende consumentengedrag waarbij lange avonden uit niet meer passen, de torenhoge kosten en de steeds kritischer wordende consument ook een belangrijke rol.”
Restaurant De Zeeuw opende eind 2017 de deuren en verwierf in de afgelopen acht jaar bekendheid door lokale producten te gebruiken en met de seizoenen mee te koken. Een jaar geleden vond nog een grote verhuizing plaats, waarbij de oppervlakte van het restaurant verdrievoudigde van 48 vierkante meter naar 150 vierkante meter.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.