Op 16 januari vond de tweede editie van het Open NK koken plaats. Deze wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Restaurant Merlet* slaat deze week een dubbelslag en Rosanne Bos van Restaurant Merlet* mag zich dit jaar winnaar van het Open NK noemen.
Restaurant aan de Spuihaven met deelnemer Ezzat Abdelhalim pakte de tweede plaats en Restaurant het Rechthuis aan de Amstel met deelnemer Priscilla de Blieck werd derde.
De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, samengesteld door HANOS Nederland, kalfsvlees van de Van Drie Groep en Dry Aged Biet van Beetz.
Onder het toeziend oog van de jury, die bestond Alfred van Dijk (Restaurant het Oude Dykhuys) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag.
De jury had lovende woorden over voor de teams: “We zijn er blij met zo’n groep jongere deelnemers en ze hebben leuke bereidingen en technieken laten zien. De verfijning in smaak behoeft nog enige aandacht maar ze zijn goed op weg. Hopelijk zien we deze deelnemers terug bij andere wedstrijden”. Aldus Waldrik Kremer, Bert van Manen en Alfred van Dijk.
De winnaar ging er met een mooi prijzenpakket vandoor, een cheque van 250 euro van de Stichting Wedstrijden i.o., schoenen van Chaud Devant, een messenblok van Dick, een masterclass bij Big Green Egg en een masterclass van een top pattisier bij Dobla. Ook kregen de deelnemers nog een cheque van 300 euro te besteden bij de Van Drie Group.
De deelnemers waren:
Youri Hiemstra (Oan Tafel)
Jim Zwijnvenburg (Bistrot-Bar Frère)
Priscilla de Blieck (Het Rechthuis aan de Amstel)
Bas Jonker (Hotel Restaurant Mooi Rivier)
Ezzat Abdelhalim (Restaurant Aan de Spuihaven)
Rosanne Bos (Restaurant Merlet)
Fotografie: Charlotte Mauritz / Annoncé Management
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.