Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft tijdens de Michelin Uitreiking in Maastricht maar liefst twee Michelinsterren ontvangen. Chef-kok Jeroen Achtien zet met deze prestatie het iconische restaurant opnieuw op de kaart als topstemming voor fijnproevers.
Het ontvangen van twee sterren in zo’n korte tijd is een unicum binnen de Michelin-gids: Achtien en zijn team hebben deze mijlpaal weten te bereiken in minder dan een jaar na de heropening november 2023.
“Sanne en Jeroen Achtien hebben dit instituut nieuw leven ingeblazen, en hoe! Chef Achtien vermengt zijn Friese roots, de Zeeuwse omgeving en ervaring in Zwitserland. Zijn keuken is creatief en gestoeld op vakkennis, soms complex, en zeer uitbundig", aldus Michelin.
Opnieuw excelleren in Zeeland
Een jaar geleden namen Jeroen en Sanne Achtien Inter Scaldes over van Jannis en Claudia Brevet. Het jonge koppel stelde zichzelf het doel om het niveau te handhaven. “Hoewel het restaurant een rijke culinaire historie heeft, zijn we voor onszelf gewoon weer zonder sterren begonnen,” aldus Achtien. “Dat je in één keer naar twee sterren gaat, en dan ook nog eens binnen een jaar na opening, is een ongelofelijk erkenning voor ons werk.”
Na Achtiens succes in Zwitserland, waar hij Sens Restaurant binnen drie jaar naar twee sterren leidde, bewijst de chef nu ook in Nederland dat hij tot de culinaire top behoort. Voor de familie Achtien is het daarmee een jaar vol hoogtepunten: van de start bij Inter Scaldes tot aan de geboorte van hun dochter en nu dus wederom twee sterren op de plank.
De eerste sterren bij Pillows Hotels
Inter Scaldes, dat sinds januari 2023 deel uitmaakt van de Pillows Hotels collectie, is hiermee het eerste restaurant van de hotelketen met Michelinsterren. Loes Dingemans, CEO van Pillows Hotels, reageert verheugd: “Wij wisten dat Jeroen Achtien een uniek talent is en hebben vanaf dag één zijn potentieel herkend. Het is fenomenaal om te zien hoe hij in zo’n korte tijd de rijke traditie van Inter Scaldes heeft weten te combineren met zijn eigen signatuur. Deze erkenning is een kroon op zijn harde werk en dat van het hele team.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.