Italiaanse sterrenchef kookt 'voor even' in restaurant Aroma in Vaassen

Auteur: Redactie
Gastronomie 23 februari 2023
Italiaanse sterrenchef kookt 'voor even' in restaurant Aroma in Vaassen

Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een beroemde Italiaanse gastchef in huis. Aroma’s eigen veelgeprezen chef Pasquale Carfora vroeg de bevriende land- en streekgenoot Simone Nardoni om ‘voor even’ zijn keuken te delen. Gasten kunnen zo kennismaken met de keuken van JRE-restaurant Essenza en de sterrenchef Simone.

Meer foto's onderaan deze pagina

De samenwerking tussen restaurant Aroma en chef Simone belooft een onvergetelijke culinaire ervaring op te leveren voor gasten van het restaurant. Simone zal zijn creativiteit en culinaire vaardigheden inzetten om samen met de chef van Aroma een uniek menu te creëren.

De Italiaanse keuken van Aroma Italian Fine Dining

In 2021 besluit Pasquale samen met zijn schoonfamilie om het twee jaar eerder gesloten restaurant De Leest in het Gelderse Vaassen over te nemen. Zijn missie: Nederland kennis laten maken met de moderne verfijnde Italiaanse keuken. Een Italiaans restaurant dat zich focust op verfijning en de presentatie van een moderne Italiaanse keuken. Zo presenteert Pasquale zijn Italiaanse keuken die gestalte kreeg door zijn eigen achtergrond, de Italiaanse historie en regionale ontwikkelingen, seizoensingrediënten en tot slot zijn uitgesproken liefde voor koken.

Aroma staat bekend om haar eigentijdse Italiaanse keuken die vanaf het begin indruk maakte op de culinaire wereld. De komst van Simone in maart is een unieke kans voor fijnproevers om kennis te maken met de verfijnde creaties van deze Italiaanse collega-chef.

De gastchef-ervaring met Simone Nardoni bij Aroma Italian Fine Dining zal plaatsvinden op 22 en 23 maart 2023. 

Sterrenchef Simone Nardoni

Simone, geboren en getogen in het dorpje Pontinia, werkte onder meer bij Mugaritz in Spaans Baskenland dat tot de wereldtop gerekend wordt. Zijn voortdurende honger naar vernieuwing van klassiek Italiaanse gerechten leidde tot de opening van zijn eigen restaurant in een afgelegen zijstraat van Pontinia in 2011. In het plaatsje startte hij met het uitdragen van zijn visie op de hedendaagse Italiaanse keuken: historische smaken en recepturen die klassieke gerechten richting een nieuwe beleving stuwen. In 2019 maakte hij de stap naar het centrum van Terracina.

Dessert fundamenteel

De meeste aandacht van Simone gaar naar het dessert; “Naar mijn mening zijn de ‘dolci’ een van de belangrijkste onderdelen van het menu”, zegt de chef. “Ze sluiten de avond immers af en zijn het laatste waarmee je indruk kunt maken op een gast. Daarom is het dessert voor ons fundamenteel.”

Eerste foto: Simone Nardoni Ristorante Essenza
Tweede foto: Chef Pasquale Carfora en Elisa Leune
Derde foto: Restaurant Aroma

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws