In september 2018 opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: “Het wordt een zaak met veel ‘lef’."
Smink, bekend van zijn deelname aan de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or, ontvangt op 1 mei aanstaande de sleutel van het voormalige ING-gebouw in het centrum van Wolvega. Het pand wordt aan de wensen en eisen voor het nieuwe restaurant aangepast.
Er wordt een bijzondere beleving voor de gast gecreëerd. De koks gaan centraal in het restaurant zichtbaar aan het werk, er wordt veel aan tafel bereid en de 3D-printer, waarmee Smink al veel bekendheid heeft vergaard, krijgt een prominente plek.
Behalve als restaurant zal het pand ook gebruikt gaan worden voor onder andere productontwikkeling en demonstraties.
Medio mei wordt de naam bekend gemaakt en de website gelanceerd. Vanaf dat moment kunnen gasten in de online agenda hun reservering maken.
Jan Smink opent eigen(wijs) restaurant
Mensen
6 april 2018