Jans’ Food & Wijnbar in Arnhem krijgt nieuwe eigenaren

Auteur: redactie
Overname Ondernemen 25 maart 2024
Jans’ Food & Wijnbar in Arnhem krijgt nieuwe eigenaren

Vanaf maart krijgt Jans’ Food & Wijnbar in Arnhem nieuwe eigenaren. Horecakoppel Leon Dieperink en Elise de Jong nemen Jans’ Food & Wijnbar vanaf 1 maart over en worden daarbij ondersteund door de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij). Tegelijkertijd worden er nieuwe concepten introduceert, zoals een nieuw menu, gezellige zondagen met muziek en een wijnbar.

De inrichting van Jans’ Food & Wijnbar verdient een speciale vermelding. Het doet denken aan een moderne chique bistro, met warme kleuren en velours bekleding, een prachtige zwart-witte mozaïekvloer en aandacht voor details. Jong en oud weten het restaurant te vinden voor een kop koffie, een lunch, uitgebreide borrel of diner. Zzp’ers klappen graag hun laptop open aan een van de tafeltjes of de grote stamtafel en bezoekers aan Musis & Stadstheater schuiven regelmatig aan voor of na een voorstelling. Die mix aan gasten zorgt voor een unieke sfeer, zowel binnen als buiten. Het terras van JANS’ Food & Wijnbar stroomt al snel vol bij de eerste zonnestraal. Later dit jaar opent ook een gezellige wijnbar met de lekkerste wijnen.

Dieperink en De Jong zitten vol bruisende toekomstplannen voor het restaurant en zien met de overname van Jans’ hun droom om zelf een restaurant te exploiteren in vervulling gaan: “Wij spelen al jaren met de gedachte om zelf een restaurant te exploiteren en hebben veel ervaring opgedaan in diverse horecazaken. Met de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij), waren wij op zoek naar een strategische locatie om uit te breiden, die goed bij het door ons gewenste profiel paste. Jans’ Food & Wijnbar is het restaurant geworden en we zitten vol nieuwe plannen en ideeën. Samen met het huidige team en chef-kok Mathijs van Milt gaan we deze ideeën uitwerken. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Over de himgroep

Jans’ Food & Wijnbar maakt onderdeel uit van de himgroep. Gelderse gastvrijheid en hospitalityconcepten met een verhaal, is waar de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij) voor staat. Het is de moedermaatschappij van verschillende boutiquehotels in deze regio, waaronder The Church, Villa Ruimzicht, Villa Wanrooy en Hotel de Wereld. Daarnaast heeft de himgroep ook diverse foodconcepten in portfolio waaronder LEV (Bib gourmand) en Restaurant Lokaal (Groene Michelinster). Drie van de restaurants van de himgroep staan in de Lekker 500 en vier hebben een Gault&Millau vermelding.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws