Jurgen van der Zalm volgt Dennis Kuipers op bij Vinkeles

Auteur: Redactie
Gastronomie Michelin 7 oktober 2022
Jurgen van der Zalm volgt Dennis Kuipers op bij Vinkeles

Jurgen van der Zalm is de nieuwe Excecutive Chef van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Vinkeles in Amsterdam. Restaurant Vinkeles is het restaurant van hotel The Dylan.

Van der Zalm (36) werkt al ruim 14 jaar voor Vinkeles. In 2008 startte hij als leerling en werkte zich op tot Chef de Cuisine. Jurgen van der Zalm volgt hiermee Dennis Kuipers op die na 16 jaar afscheid neemt van Restaurant Vinkeles in The Dylan Amsterdam.

“Het team van Restaurant Vinkeles is trots op de promotie van Jurgen van der Zalm als Executive Chef voor Restaurant Vinkeles. Ik ben ervan overtuigd dat Jurgen met zijn kennis en toewijding het niveau van Restaurant Vinkeles nog verder omhoog gaat brengen, samen met Maître Natasja Noorlander.” aldus General Manager René Bornmann van The Dylan Amsterdam.

The Dylan

The Dylan Amsterdam (Keizersgracht 384) is gelegen in het hart van het centrum, op loopafstand van de belangrijkste trekpleisters zoals het Anne Frank huis, het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het Grachtenhuis. Daarnaast ligt het midden in het hippe en trendy winkeldistrict “De Negen Straatjes” waar men een variatie aan galerijen, boetiekjes, cafés en eetgelegenheden vindt. The Dylan Amsterdam heeft 40 kamers en suites, stuk voor stuk individueel ontworpen in vier verschillende stijlen. 

Vinkeles

Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster sinds November 2009, biedt de verfijnde Franse keuken een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen. Het restaurant bevindt zich in een 18e-eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor (RCOAK). Tegenwoordig biedt het restaurant een elegante setting met uitzicht op de intieme binnentuin met een authentieke Amsterdamse setting.

OCCO

In 2016 opende The Dylan Amsterdam Bar & Brasserie OCCO. Kwalitatief hoogstaande producten, vakmanschap en persoonlijke service staan er centraal. Gasten kunnen er genieten van een uitgebreid ontbijt, een perfecte Stooker-koffie, lunch, verse sappen of één van de bijzondere soorten Crusio-thee. Tegen de avond schuiven Amsterdammers en hotelgasten er aan voor een informeel diner en natuurlijk voor de signatuur cocktails. De charmante binnentuin van het hotel is een oase van rust. In april 2022 sloot The Dylan Amsterdam zich aan bij The Leading Hotels of the World, een collectie van onafhankelijke, luxe hotels.

Overig nieuws