Les Patrons Cuisiniers organiseert culinair event waar 27 Michelinsterren bij elkaar komen

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 25 november 2022
Les Patrons Cuisiniers organiseert culinair event waar 27 Michelinsterren bij elkaar komen

Zondag 29 januari 2023 organiseert de vriendenclub Les Patrons Cuisiniers een culinair event. In de Beurs van Berlage in Amsterdam serveren de 24 Patrons ieder afzonderlijk een zesgangenmenu met signatuurgerechten die ze live aan tafel bereiden.

Samen vormen deze chefs, goed voor 27 Michelinsterren, de grootste chef’s table ter wereld. Dat betekent: een topdiner, bovenop het intense vuur van de keuken tijdens een meeslepend event.

Bij verfijnde gerechten horen vanzelfsprekend mooie en verrassende bijpassende wijnen van topsommeliers. De ontvangst is vanaf 16:00 uur met een glas champagne dat combineert met de eerste gerechtjes. Vervolgens kunnen de gasten plaatsnemen aan de chef’s table voor een bruisende culinaire avond vol smaak, beleving, vriendschap en plezier.

Jef Schuur van restaurant Bij Jef (1 ster) op Texel, een van de 24 aanwezige chefs: “Het is fantastisch om zoiets groots op te zetten met deze vrienden en zo dicht op de gasten gezamenlijk te koken. Het is heel mooi te laten zien hoe we werken en wat we doen. Ik serveer in Bij Jef ook weleens een laatste gang in de keuken zodat mijn gasten de dynamiek en de brigade beleven en zien waar al het ambacht van die avond vandaan komt. Dit is de overtreffende trap van de chef’s table. De gasten zitten bovenop het vuur van de keuken, de technieken, het plezier en het ambacht en zullen ogen en oren tekort komen.”

Wilco Berendsen van restaurant De Nederlanden (1 ster) in Vreeland is het met Jef eens. “Alle patrons werken graag transparant om de gasten te betrekken bij het vak en onze ambitie en trots. We willen ons ambacht en onze producten een podium geven. Het hoort bij deze tijd de gedrevenheid en bezieling van ons vak te delen en te vieren met onze gasten. Deze avond wordt absoluut een spektakel, want het gebeurt vrijwel nooit dat je de kans krijgt aan te schuiven bij een chef’s table met 27 Michelinsterren. Dat is onvergetelijk. Voor ons net zo goed als voor de gasten. Om met 24 gedreven vrienden zoiets te kunnen organiseren voelt als één groot hoogtepunt.” Het prijskaartje is 495 euro per persoon.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws