Los Pollos Hermanos wint NK Culinair BBQ

Auteur: Redactie
Mensen 31 augustus 2021
Los Pollos Hermanos wint NK Culinair BBQ

Los Pollos Hermanos heeft het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en gewonnen,  dat op 28 en 29 augustus plaatsvond in de tuin van hotel La Sonnerie in het Brabantse Son.

Dit jaar gaven tien topteams acte de presence. Zij moesten elk zes gerechten bereiden met Italiaanse accenten. De jury beoordeelde de BBQ-creaties zonder te weten van welk team deze afkomstig waren. Het team van Los Pollos Hermanos scoorde op alle gerechten hoog. Elk gerecht moest met een verplicht basisingrediënt worden bereid. Zo was er een vegetarisch gerecht, maar ook een gerecht met makreel, tamme-eendenborst, buikspek en flank steak afgesloten met een dessert, waarvoor de deelnemers een vrije keuze hadden.

Met de Nederlandse titel op zak plaatste Los Pollos Hermanos zich direct voor het wereldkampioenschap BBQ dat volgend jaar september in het Belgische Torhout zal plaatsvinden.

BBQ-spektakel

Het NK was onderdeel van het jaarlijkse BBQ-spektakel in Son, waar maar liefst 1.500 bezoekers op af waren gekomen. Edwin van Kemenade zei namens de organisatie: “Dat was heel mooi om te zien. Er was voor iedereen wat te beleven op BBQ-gebied. Van demonstraties tot workshops en natuurlijk viel er bij diverse stands ook heel wat te proeven. Gelukkig kon het dit jaar doorgaan. In overleg met de gemeente hadden we in het kader van de coronabestrijding allerlei voorzorgsmaatregelen genomen. Mede daardoor was het BBQ-spektakel een enorm succes.”

Overig nieuws