Michelin maakt drie nieuwe namen voor gids 2023 bekend

Auteur: Redactie
Gastronomie Michelin 28 september 2022
Michelin maakt drie nieuwe namen voor gids 2023 bekend

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023. De restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app en zijn te herkennen aan het ‘Nieuw’ symbool. Of zij dan ook een Michelinster, groene ster of Bib Gourmand krijgen, wordt volgend jaar tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

Deze maand hebben de inspecteurs de volgende drie restaurants geselecteerd: 

Cristó in Zierikzee

“Een wandeling langs de Oude Haven in Zierikzee, met zijn typische bootjes en ophaalbrug, spreekt tot de verbeelding. Het is op deze mooie plek dat het romantische hotel Mondragon u meeneemt in zijn verhaal. Een verhaal dat bij het elegante Cristó gastronomische allures krijgt. De juiste cuisson van anjouduif verraadt de klassieke kennis van de chef, die verder eigentijdse zwierigheid op het bord brengt. Zo wordt een parfait glacé geüpdatet door te werken met een luchtige espuma van vanille, begeleid door witte chocolade en vers fruit. Hier en daar zijn ook nog Baskische invloeden aanwezig die voor wat extra pep zorgen. Denk aan diverse pinxtos als amuses en een gerecht met jamón ibérico die onder meer geflankeerd wordt door zeekraal en watermeloen. Het meergangenmenu van Cristó weet u te verrassen met herkenbare smaken.”

HAVN in Hoorn

“Het uitzicht op de historische haven en de open keuken grijpen uw aandacht zodra u deze sfeervolle zaak betreedt. HAVN bruist en swingt, des te meer op het bord. Robin Blaauw speelt bijvoorbeeld even gezwind met Zuid-Amerikaanse power als met Aziatische diepgang. Hij laat zich inspireren door zijn reizen en werkt voor zijn speelse creaties met mooie Nederlandse producten. Zijn oog voor detail toont dan weer dat hij op jonge leeftijd al een mooi cv heeft verzameld. Kwartel bakt chef Blaauw op de barbecue en combineert hij met Jamaicaanse jerkmarinade en een gevogeltejus. Als dessert smult u van een millefeuille met schijfjes rijpe banaan, crème suisse, een laagje cheesecake, gewelde krenten en à la minute gedraaid vanilleroomijs. U zult niet weten wat kiezen uit de aantrekkelijke kaart!”

Mano in Haarlem

“Hermanos Daniël en Kevin zijn al van kinds af beste vrienden. In hun chic zaakje, dat de charme van dit hoekpand mooi heeft bewaard, ervaart u de symbiose van hun ervaringen. De keuken van Mano staat met beide voeten in het nu. Intense sauzen, friszure spanning, internationale veelzijdigheid. Hier gaan technisch bewerkte creaties en krachtige creativiteit mano a mano. De mousselinesaus die is opgewerkt met lamsjus bij perfect rosé gegaarde lamskotelet, de perfect gerezen soufflé die wordt geflankeerd door texturen van rabarber en framboos die mooi het evenwicht houden tussen zoetigheid en aciditeit: deze chefs laten hun talent met veel beheersing spreken. Bij Mano is het geheel meer dan de som der delen.”

Hoofdfoto: Mano (door Katty Damen)

Eerste foto onderaan tekst: Cristó

Tweede foto onderaan tekst: HAVN (door Mitch Blaauw Fotografie)

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws