Nederlandse oprichter fastfoodketen Fat Phill’s schittert op Forbes 30 Under 30 lijst

Auteur: Redactie
Financieel Franchiseketen 16 april 2024
Nederlandse oprichter fastfoodketen Fat Phill’s schittert op Forbes 30 Under 30 lijst Armin Vahabian

Met zijn 28 jaar is Armin Vahabian, oprichter van de Nederlandse fastfoodketen Fat Phill’s, de enige Nederlander in de welbekende Forbes 30 under 30 lijst. Dankzij zijn passie voor quick service restaurants en ondernemerschap heeft Vahabian zichzelf, binnen nog geen vijf jaar tijd, op de kaart gezet als een invloedrijke figuur in de Nederlandse F&B scene. En dat bewijst zich met een plek in de Art & Culture sector van deze prestigieuze lijst. 

De Forbes 30 Under 30 is een lijst waarin talenten onder de 30 jaar oud worden erkend vanwege hun buitengewone prestaties en bijdragen in hun vakgebieden. De lijst omvat naast de Art & Culture sector, waarop de talenten zijn geselecteerd op het ‘creëren en ontwerpen van de toekomst van mode, eten en de creatieve kunsten’, ook andere sectoren zoals ondernemerschap, technologie, entertainment, kunst en sport.

Samen met zijn team heeft Vahabian Fat Phill’s opgebouwd tot een populair fastfoodketen, waarin hij succes maakt met creaties zoals de Philly Cheese Sandwich, double cheeseburger en loaded cheese fries. Deze toewijding heeft gezorgd voor een indrukwekkende groei met zeventien verschillende locaties in Nederland sinds de eerste opening in 2019. Naast deze zeventien locaties, wordt met de multi-unit franchiseovereenkomst tussen Fat Phill’s en Freshly Baked Limited er in de komende tien jaar nog honderd nieuwe vestigingen geopend in het Verenigd Koninkrijk. 

Vahabian deelde zijn opwinding over zijn erkenning op de Forbes 30 Under 30 lijst: "Deze eer is een monumentale mijlpaal in mijn carrière, en ik ben vereerd om vermeld te worden tussen zulke innovatieve en inspirerende jonge entrepreneurs die onze toekomst vormgeven." Hij bedankt zijn team, familie en vrienden voor hun onvoorwaardelijke steun en benadrukte zijn toewijding aan groei, innovatie en het maken van een verschil in de wereld. 

Over Fat Phill’s Diner

De Nederlandse franchiseketen Fat Phill’s, opgericht in 2019 door Armin Vahabian, is een Amerikaans geïnspireerd franchiseketen. De inspiratie vind je terug op de graffitiwall met hip-hop artiesten, de mate van gastvrijheid en de menukaart. Fat Phill's staat bekend om de casual snelle service met bestelzuilen voor het ultieme gemak, dagverse producten en haar eigen huisgemaakte recepturen. De keten heeft op dit moment zeventien vestigingen in Nederland en opent in de zomer van 2024 de eerste franchiselocatie in Londen.

Fat Phill’s bevindt zich in Almere, Amersfoort, Amsterdam Amstelstation, Amsterdam Geelvinksteeg, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Hilversum, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam (Mall of The Netherlands) , Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer. Het hoofdkantoor bevindt zich in Diemen. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws