Reizend restaurant De Maaltuin strijkt neer in een klooster

Auteur: Redactie
Opening 5 september 2023
Reizend restaurant De Maaltuin strijkt neer in een klooster

Vanaf 12 oktober is pop-up restaurant De Maaltuin te bezoeken in het klooster van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Een plek met een rijke geschiedenis, die De Maaltuin maar al te graag met haar gasten deelt. De bijzondere avond bestaat uit een vijfgangendiner met bijpassende wijnen en een ‘beleving’ die de verhalen van de locatie en haar geschiedenis vertelt.

Op slechts een halfuurtje fietsen van het centrum van Utrecht ligt de prachtige Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht. Hier vind je priorij Emmaus, een bijzonder klooster. Ontworpen en gebouwd in 1966 door Jan de Jong, volledig volgens de Bossche School stijl. In het klooster lijkt de tijd te hebben stilgestaan, veel originele elementen zijn bewaard gebleven. De Jong had één doel: het creëren van ritme, zodat er ruimte is voor innerlijke rust en bezinning. Dit is dan ook de rode draad van deze editie van De Maaltuin. Van de kapel tot aan de keuken, overal in het klooster zie je deze visie terug. De vele kamers en gangen werden volgens De Gulden Snede ontworpen en zelfs de kleine steentjes in de vloer werden bewust uitgekozen. De zusters liepen namelijk altijd op slofjes, waardoor er tijdens een wandeling door de gangen constant bepaalde drukpunten in hun voeten werden geactiveerd. Gasten van De Maaltuin worden uitgedaagd om de stoute schoenen uit te trekken en zich volledig over te geven aan het ritme en de rust van priorij Emmaus.

De Maaltuin is meer dan alleen een wandeling maken door het klooster en luisteren naar de verhalen over deze plek. De Maaltuin trakteert haar gasten op een bijzonder vijfgangendiner, waarbij chef Paul Oldemenger zich volledig laat inspireren door de locatie en haar verhalen. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws