Restaurant Allure in Rotterdam failliet

Auteur: Redactie
Financieel 7 juni 2024
Restaurant Allure in Rotterdam failliet

Brian Bennink (maître/eigenaar) en Frank van Rijsbergen (chef-kok) van restaurant Allure aan de Cargadoorskade in Rotterdam hebben onlangs faillissement aangevraagd. Dit laten zij weten op hun Instagramaccount.

“Vanzelfsprekend hebben wij alle opties overwogen alvorens dit moeilijke besluit te nemen, maar door de naweeën van de afgelopen bewogen jaren is er helaas geen andere keus”, aldus Bennink en Van Rijsbergen in hun Instagrampost. Volgens Bennink heeft het in ieder geval niet aan de kwaliteit, passie en inzet gelegen: “Dat blijkt ook uit de berichten die we nu krijgen na de sluiting", laat de eigenaar weten aan omroep Rijnmond.

Door personeelstekort maakte Bennink sinds 2019 lange dagen. "Een dag begon om 11:00 uur met stofzuigen. Om 12:00 uur begon de lunch, tot 15:00 uur, 15:30. Om 17:00 uur eten en om 18:00 uur begon de avond. Voor middernacht waren we nooit klaar." Ondanks het lage aantal couverts, verdeeld over zes of zeven tafels, werd de druk te hoog en ging het ten koste van zijn gezondheid. Ook draaide Allure teveel omzet waardoor de zaak de staatssteun moest terugbetalen, vertelt hij aan de omroep. De twee bedanken hun gasten op Instagram voor alle mooie jaren. “Elke dag dat we open waren, was een feest en hier kijken we dan ook met trots op terug.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws