Restaurant Ammolite in Duits attractiepark weer beloond met twee Michelinsterren

Auteur: Redactie
Michelin 7 april 2023
Restaurant Ammolite in Duits attractiepark weer beloond met twee Michelinsterren

Afgelopen dinsdag ontving fine-dining restaurant ‘Ammolite’ voor het negende jaar op rij twee Michelinsterren. Duitslands grootste attractiepark Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige park ter wereld met een tweesterrenkeuken. Het pretpark, gevestigd in Rust in het zuidwesten van Duitsland, heeft een groot resort met zes hotels. Onderdeel van het resort is ook het waterpretpark Rulantica.

In 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel ‘Bell Rock’. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich ‘Ammolite - The Lighthouse Restaurant’. Dit fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar na opening werd de keuken met een Michelinster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.

Bevestiging

De uit Oostenrijk afkomstige chef-kok, Peter Hagen-Wiest, ervaart het als een geweldige bevestiging van zijn werk. “Elke dag proberen we nog fijnzinniger te worden om onze gasten de perfecte culinaire beleving te bieden." Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park is trots op de chef-kok en zijn team. "In het begin geloofde niemand in een restaurant van hoog niveau in een attractiepark. Deze onderscheiding bewijst dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar samen naar toe werkt." De fijnproeversgids schrijft: “Peter Hagen-Wiest kookt heerlijke klassieke gerechten met moderne invloeden.”

Nieuw: Eatrenalin

Restaurant Ammolite is niet het enige fine dining restaurant in het Europa-Park Resort. Sinds november 2022 kunnen fijnproevers ook genieten van het nieuwe en unieke concept ‘Eatrenalin’. In dit 'restaurant van de toekomst' maken gasten (zittend in een innovatieve, zwevende stoel) een spectaculaire reis van 2 uur door de ruimte, tijd, fictie en smaak. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen - alle zintuigen komen tijdens een achtgangendiner aan bod.

Grootste horecabedrijf

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. Meer dan 1.000 medewerkers werken voor meer dan 90 restaurants en andere verkooppunten. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

Overig nieuws