Restaurant Amused verhuist naar grotere locatie in Hardenberg

Auteur: Redactie
Gastronomie Opening 20 februari 2023
Restaurant Amused verhuist naar grotere locatie in Hardenberg

Restaurant Amused Food & Wine, gelegen aan de Gedempte Haven in Hardenberg, verhuist rond september dit jaar naar de Voorstraat 39 in dezelfde plaats. Na zes jaar worden de ambities en dromen van de eigenaren Chiel de Groot en Corine Vink waargemaakt in het nieuwe pand.

Wijnbar NEXT by Amused

Om meer gasten te kunnen ontvangen wordt Amused ook vernieuwd en vergroot. Daarnaast zal er op de nieuwe locatie ruimte zijn om feesten en partijen te kunnen organiseren en er komt een gloednieuwe wijnbar bij in hetzelfde pand. NEXT by Amused wordt een hippe wijnbar waar de gast kan genieten van wijn, speciaalbier, cocktails en een menukaart met loungegerechten. Deze wijnbar opent eveneens de deuren rond september dit jaar.

Michelingids

Restaurant Amused heeft een vermelding in de Michelingids. Op de website schrijft het Franse bedrijf het volgende over de chef-kok Chiel de Groot: “Chiel de Groot is een creatieveling. Hij werkt enkel met een verrassingsmenu om zijn ideeën zo goed mogelijk naar het bord te vertalen. Oogst uit de groentetuin wordt in allerlei vormen en texturen ingezet om zijn creaties tot leven te brengen. Intensiteit en verrassing typeren de keuken van chef De Groot.” Over het restaurant zelf meldt Michelin: “In dit intieme restaurant op het havenhoofd van Hardenberg, met een prachtig terras aan de Vecht, wordt u echt vermaakt door bord en glas.”

Verassingsmenu

Amused werkt met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin en met een verassingsmenu met wat het seizoen te bieden heeft. Er is verder bij het restaurant alleen een menukaart te vinden waarop te zien is met welke producten de chef op dat moment werkt. Gastvrouw, vinoloog en sinds 2020 mede-eigenaar Corine Vink kiest hierbij een selectie aan wijnen.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws