Restaurant Haesje Claes gestopt: inboedel op online veiling

Auteur: Redactie
Ondernemen 4 oktober 2022
Restaurant Haesje Claes gestopt: inboedel op online veiling

Restaurant Haesje Claes heeft na 46 jaar de deuren gesloten. De complete inventaris van dit oer-Hollandse restaurant in het centrum van Amsterdam wordt daarom geveild via het online platform van BVA Auctions. Onder meer nostalgisch decoratiemateriaal, een sierlijke kroonluchter, een glas in lood raam van Amsterdam, horeca-apparatuur en restaurantinventaris verschijnen onder de digitale hamer. Er zijn in totaal twee veilingen; de eerste sluit op 11 oktober 2022 om 18:00 uur, de tweede veiling sluit op 13 oktober 2022 om 18.15 uur.

Een einde van een tijdperk: na 46 jaar een prominente plek in de Amsterdamse horeca te hebben ingenomen, zijn de deuren van restaurant Haesje Claes aan de Amsterdamse Spuistraat definitief gesloten. 

Met Haesje Claes verdwijnt een horecamonument uit het straatbeeld van de Amsterdamse binnenstad. “Want welke Amsterdammer is hier niet geweest voor een lunch, diner, borreltje of echte Nederlandse dis?” Het restaurant zat gevestigd in zes historische panden, waarin vele oorspronkelijke architectonische kenmerken – zoals trappen, gangen en hallen – bewaard zijn gebleven. Vanwege de sluiting wordt de complete inventaris van Haesje Claes, inclusief prachtige antieke decoraties, geveild via het online platform van BVA Auctions. 

Antieke kassa, klassieke serveerwagen en meer

Kwam je vaak bij Haesje Claes en mis je dit gezellige restaurant? Of ben je een liefhebber van oer-Hollandse horecagelegenheden en hou je van antiek elementen? Neem dan zeker een kijkje bij deze veiling. Veel antiek decoratiemateriaal – zoals een antieke kassa, een klassieke serveerwagen, antieke plafonddecoratie, een sierlijke kroonluchter en een glas in lood raam van Amsterdam – wordt geveild. Ook klassieke houten meubels, horeca-apparatuur, keukeninventaris, barbenodigdheden, (terras)tafels en stoelen komen onder de virtuele hamer. 

De eerste veiling heeft maar liefst 395 kavels, die je hier kunt bekijken. De tweede veiling heeft in totaal 240 kavels, bekijk de kavels van de tweede veiling hier.

Over de veiling

De online veiling van de inventaris van restaurant Haesje Claes deel 1 sluit op dinsdag 11 oktober 2022 om 18:00 uur. De online veiling van de inventaris van restaurant Haesje Claes deel 2 sluit op dinsdag 13 oktober 2022 om 18:15 uur. 

Wil je de kavels eerst zien voor je gaat bieden? Op maandag 10 oktober 2022 is er van 10:00 tot 14:00 een kijkdag. Adres: Spuistraat 275, 1012 VR in Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws