Restaurant 't Nonnetje** heropend na verbouwing

Auteur: Redactie
Michelin Ondernemen 16 maart 2023
Restaurant 't Nonnetje** heropend na verbouwing

Afgelopen maandag is het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant ’t Nonnetje heropend na een verbouwing van 2,5 maanden. Het restaurant is een complete interieur metamorfose ondergaan. Robert Jan Nijland, gastheer en eigenaar van het restaurant, heeft hiervoor ruim een jaar geleden architect Niels Maier aangetrokken. "Hij heeft met bijzonder veel gevoel onze identiteit weten te vertalen naar een ambiance met een natuurlijke stijl, die warm en modern is met veel aandacht voor rust en comfort."

Meer foto's onderaan de pagina

't Nonnetje is een fine dining restaurant waarbij het ontwerp gebaseerd is op een natuurlijke, intieme en gemoedelijk theatrale atmosfeer. Minimalisme, luxe en sterke esthetiek komen samen in een mix van texturen. Het hoofdoel van Restaurant 't Nonnetje en Niels was om meer rust en een ruimtelijk gevoel te creëren met een sterke focus op de performance: intiem dineren in een zeer compacte ruimte. Daarnaast is er nu een geluidsabsorberend, high glossy plafond dat de ruimte vergroot door de reflecties.

''De zachte, omberkleurige toon op de naadloze structuur doordrenkt de ruimte met warmte en elegantie en is een knipoog naar een Portugal waar chefkok Michel van der Kroft veel inspiratie uit haalt.'' Het restaurant gebruikt licht waar ze licht willen voelen en creëerden hierdoor een zachte sfeer. De houten eettafels zijn gebeitst in een zwarte tint en absorberen het licht waardoor de aandacht uitgaat naar de kleurrijke gerechten op het mat witte servies. Op deze wijze hoopt het restaurant de ruimtelijke beleving en rust aan tafel een high end hospitality beleving te brengen.

Foto's: Yvo Geskus

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws